My very first Tinderdate

Ik heb altijd wat tijd nodig om aan hypes te wennen. Ik kocht pas witte sneakers toen iedereen zijn vijftiende paar Stan Smiths al versleet en begon pas sushi te eten toen ze die veredelde rijstkorrels zelfs in Japan al beu waren. Zo ook met Tinder. De dating booty call app die de hele wereld al jaren in de ban houdt, maar wier bestaan ik steeds zorgvuldig wist te negeren. Ik vond het niks voor mij, oppervlakkig en zielig. Maar hoe ben ik dan in godsnaam op Tinder beland?

Eerder dit jaar ging ik het kot van een vriendin in Antwerpen inspecteren. Nu moet je weten dat deze Brusselse chick het eigenlijk al niet zo begrepen heeft op Antwerpen. Te hip. Het plan was om te gaan feesten, maar vriendin R bleek te moe te zijn. Long story short, er moest voor nieuw entertainment gezorgd worden en ik was het slachtoffer van dienst. Insert Tinder. Mijn leed bleek mijn vriendinnen zeer te amuseren en na een uur had ik al zeker 20 matches. Aangezien Antwerpenaren nogal vol zijn van zichzelf, is dat eigenlijk best een prestatie. Anyways, sindsdien zit ik op Tinder.

“Ik zou met niemand daten. Hahaha. Laat ons zeggen dat ik niet zo goed ben in het nakomen van goede voornemens.”

Eenmaal terug in Bruxelles ma belle regende het vreemde openingszinnen. Eén (belachelijk knappe) gast schreef dat hij last had van een existentiële crisis en toen ik vroeg of die al voorbij was, antwoordde hij droog dat zulke dingen niet voorbij gaan. Wel, mijn berichten aan zijn adres gaan helaas wel voorbij. Blaaskaak. De 2e match verkondigde trots dat hij zwanger was van mij en nog iemand anders vertelde uren over zijn avonturen op het koninklijk défilé. Van alle venten op Tinder kies ik er een royalist uit, nu vraag ik je.

Mijn nieuwe goede voornemen was om te swipen tot mijn duimen erbij neervielen, niemand au sérieux te nemen en vooral met niemand op date te gaan. Hahaha. Laat ons zeggen dat ik niet zo goed ben in het nakomen van goede voornemens. Met één Tinderdate bleek het namelijk – tegen al mijn verwachtingen vooroordelen in – best te klikken en een paar weken en een originele pick-up line (“Zijde gij ne schol want met u wil ik wel is ene gaan drinken?”) verder besloten we op date te gaan. Het lijkt nu alsof ik die beslissing heel chill heb genomen, maar ik kan je garanderen: Dat. Is. Niet. Zo.

“Wat met gênante stiltes? Wat als het niet klikte zonder onze online façade? Wat als ik binnen de vijf minuten naar huis zou willen en dus het grootste deel van mijn avond op de trein zou spenderen?”

De treinrit naar Antwerpen mocht van mij even lang duren als een vliegrit naar Zuid-Afrika en ik kon mijn vriendinnen wel vervloeken. Wat met gênante stiltes? Wat als het niet klikte zonder onze online façade? Wat als ik binnen de vijf minuten naar huis zou willen en dus het grootste deel van mijn avond op de trein zou spenderen? Mijn date en ik gingen iets drinken en ik zweer het je: het eerste halfuur trilde mijn lip nog na omdat ik mij op de trein zo had zitten opfokken. Ik dacht heel de tijd: stop ermee, zo meteen denkt hij dat je Parkinson hebt.

Uiteindelijk bleek al die stress nergens voor nodig. Gênante stiltes waren er niet (het gênantste moment was toen we allebei beseften dat we op Tinderdate waren) en ik heb er geen vijf minuten, maar drie uur gezeten. Moraal van het verhaal? Die is er niet. Ik zou nooit Tinder aanmaken. Oeps. Ik zou al zeker nooit op Tinderdate gaan. Oeps. Wie zou mij dan ook au sérieux nemen? En als je mij nu wilt excuseren: ik heb een tweede date te plannen. Als je de komende weken een meisje op de trein ziet dat eruit ziet alsof de wereld aan het vergaan is, ben ik dat.

6 gedachten over “My very first Tinderdate

Voeg uw reactie toe

  1. Wat superleuk!! En erg grappig beschreven! In het verleden (ver voor het bestaan van Tinder) ben ik ook wel eens op een internetdate gegaan, het is zó spannend!!! Zelf vond ik vaak wel de periode vóór de date eigenlijk het leukst maar dat komt ook omdat er nooit echt iets uit de dates gekomen is.
    Succes met je tweede date straks!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: