Mijn date, de duts

Welkom in episode drie van mijn bijster interessant leven, ook wel beter gekend als de blogpost over wat te doen als je date een duts blijkt te zijn. Uit deze korte, maar bondige inleiding kan je afleiden dat ik nog steeds aan het daten ben met bioboy. Voorgaande wist zijn ouders zowaar te overtuigen dat Brussel heus niet gevaarlijker is dan Antwerpen en zakte afgelopen weekend af naar de parking.

Ik plande een stadswandeling die zelfs een blinde zou overtuigen van Bruxelles ma belle en nam me plechtig voor mijn date terug naar ‘t Stad te katapulteren als hij die charme niet inzag. Dat was de eerste missie van de avond. De tweede was om te weten te komen of mijn dates ergens toe leiden of dat ik hopeloos verzeild ben geraakt in de friend zone. Naast grappig en de perfecte gentleman is mijn date namelijk ook een held in tegenstrijdige signalen en mij op mijn honger te laten zitten (niet letterlijk, de spaghetti in de Monk is nog altijd to die for).

“Zit ik in de friend zone of is mijn date een duts?”

Want noem mij ouderwets (of lui/een tikkeltje onzeker), maar ik ben nog steeds van mening dat mannen een beetje initiatief mogen tonen. Het probleem is wel dat je dan thuiskomt met de gedachte dat je er drie geweldige dates hebt opzitten, maar ook niet goed weet of hij niet meer wilt of niet meer durft. Also known as the question: zit ik in de friend zone of is mijn date een duts?

De voorbereiding van mijn stadswandeling kostte mij bloed, zweet en tranen, want ik was nogal enthousiast in het uitkiezen van mooie plekken (don’t blame me, blame Brussels). Niet dat dat veel uitmaakte, want meneer had onderweg het Atomium gezien. Echt, ik begrijp de fascinatie van mensen buiten Brussel met die negen bollen niet. Ik nam hem mee naar het Poelaertplein aan het Justitiepaleis, waar we genoten van het buitengewoon uitzicht over de Brusselse skyline. Met zonsondergang. Armpje rond mij, fotootje erbij, goeie sfeer… Maar daar bleef het dan ook bij. Kans 1: verbrod.

Omdat gidsen mij hongerig – en vooral dorstig – maakt, trokken we rond etenstijd naar de Monk die zoals gewoonlijk op zondagavond stampvol zat. Hun wereldberoemde spaghetti viel gelukkig in de smaak en het volkscafé bleek de ideale plaats om het over mijn capaciteiten als gids te hebben. Dat ging ongeveer als volgt…

Ik: Vond je Brussel een mooie stad? (Duidelijk een retorische vraag)
Bioboy: Bwa ja, schoon parking.
Ik: De schoonste parking van ’t land.
Bioboy: Als je de gehandicaptenparking niet meetelt.

Zoals je kan zien, balanceerde mijn date op het randje van een enkel treinticket terug naar Antwerpen. Hij voegde er wel nog aan toe dat die parking uitstekende gidsen had. Dat dacht ik ook, ja. Daarna gingen we naar de bioscoop, waar ik Inferno uitkoos, de slechtste film die de Robert Langdon-trilogie al heeft voortgebracht. Typisch. Na afloop bleven we zitten tot zowat heel de bioscoopzaal was leeggelopen. Ik weet het, het is de meest cliché omgeving voor een eerste kus, maar het kon mij allemaal niet zoveel meer schelen. Toen zagen we een jongen die zijn vriendin de trappen afdroeg, wat tot algemene hilariteit leidde (“Zal ik jou straks ook zo de trappen afdragen?” “Wij zitten op de laatste rij en ik heb net een hele beker popcorn op, maar bedankt voor het aanbod”) tot we zagen dat dat meisje in een rolstoel zat en fysiek gezien de trap dus niet af kón. Gênante stilte, weg sfeer. Kans 2: verbrod.

“Ik mag dan wel pro mannelijk initiatief zijn, mijn geduld is ook niet grenzeloos.”

Gezien zijn fascinatie met het Atomium, hebben we na de film nog even onder de verlichte stalen bollen gezeten en ik moet toegeven dat ik ze ’s avonds ook wel de moeite vind. Vooral als het koud is en mijn date anderhalve seconde zijn arm rond mij durft te slaan (eens nen duts, altijd nen duts). Romantische setting, nog een fotootje dichtbij elkaar en dan… “Wat denk je, zal ik je thuis afzetten?” Ik sputterde nog tegen dat ik echt wel de tram kon nemen, maar zoals ik al zei… een echte gentleman. (Helaas ook nen duts. Kans 3: verbrod.)

Zijn laatste kans deed zich voor in de auto. Na een kwartiertje kwamen we aan bij mij thuis voor wat onwaarschijnlijk de geschiedenis ingaat als het gênantste afscheid ooit. We rakelden de meest oninteressante dingen op om toch maar wat tijd te rekken en uiteindelijk nam ik genoegen met een kus op de wang die veel te lang duurde voor een doorsnee kus op de wang en gevolgd werd door een binnensmondse godverdomme toen ik uitstapte.

Ik mag dan wel pro mannelijk initiatief zijn, mijn geduld is ook niet grenzeloos. Daarom heb ik me voorgenomen dat ik op de volgende date mijn lady balls bij elkaar grab en het zelf wel doe. Dan weet ik meteen of het van niet willen of niet durven is. Dus als je binnenkort een meisje op de trein van Antwerpen naar Brussel ziet zitten met een fles gin in haar handen, dan ben ik dat. Zie je er ook een fles tonic bij, dan heb ik waarschijnlijk iets te vieren. Is de tonic in geen velden of wegen te bespeuren, ben ik mezelf waarschijnlijk aan het verzuipen. Laat ons hopen op het beste, al was het maar voor mijn lever.

8 gedachten over “Mijn date, de duts

Voeg uw reactie toe

  1. Girlpower!
    Misschien heeft hij nog nooit gekust. Al is dat unlikely. Of misschien heeft hij last van binnensmondse koortsblaren. Misschien kan hij niet kussen (risico dat je best incalculeert). Misschien is hij homo! Al hoop ik voor jou van niet, want het lijkt dat je wel leuke dates hebt. Hm, you never know until you try! Go for it :).

    Like

  2. Haha, dit is wel herkenbaar. Ik zat ooit in een heel gelijkaardige situatie in de auto voor mijn deur. Ik heb zelf het initatief genomen en heb hem gekust. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Maar soit, als ik verder lees hoe het met hem is afgelopen, is het precies nog zo erg niet dat er niets gebeurde :-).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: