De eerste werkdag

Ken je dat gevoel? Die allereerste werkdag ooit die volledig volgens plan verloopt en waarvan je denkt: hier wil ik voor de rest van mijn leven blijven werken? Ik ook niet. Ik twijfel momenteel eerder of ik nu mijn wereldreis zou beginnen plannen of mijn pensioengerechtigde leeftijd zou opzoeken (noot van de redactie: ik ben een prille twintiger en enig gevoel voor drama en overdrijving is mij totaal vreemd).

Nog iets dat jullie over mij moeten weten, is dat mijn gedachten zich het best laten ordenen in lijstjes. De voor- en nadelen van mijn eerste job krijgen jullie er gratis en voor niks bij.

Nadelen:

 • De gemiddelde leeftijd ligt iets hoger dan de mijne en mijn meest geliefkoosde gespreksonderwerpen (mode, tv-programma’s en eten) worden vervangen door onderwerpen als babymode, huizenjachten en moederkoek. Nu ja, over eten wordt ook nog wel gesproken, maar dan vooral over fruit- en groentepap en niet over dat nieuwe hipster restaurant dat zonet zijn deuren opende in Brussel.
 • Zoals ik reeds aanhaalde, zijn mijn collega’s niet bijster geïnteresseerd in de laatste nieuwe mode. Dat wil zeggen dat ik een perfecte outfit (het koopje van de dag in de & Other Stories, €30 i.p.v. €65!!!) verspild heb. Mijn ego moet nog wennen aan het feit dat mijn met complimentjes strooiende vriendinnen ingeruild zijn door collega’s.
 • Het jaarlijkse personeelsfeest is er zo eentje waarbij je je partner mag meenemen en je vervolgens je vrije avond spendeert aan toespraken over hoe dankbaar de bazen hun toegewijde medewerkers zijn (geeuw), terwijl deze toegewijde medewerker zich eigenlijk alleen maar tegoed wil doen aan het buffet. Het feit dat ik als single niet veel zin heb om alleen te gaan, is ook niet onbelangrijk. Zowel mijn mama als mijn zus hadden hier even goedbedoeld als gatachterlijk advies voor. Zusterlief stelde haar eigen aanwezigheid voor: “Ik kan meegaan als je lesbische vriendin.” Thanks, but I’ll pass. La madre gooide het dan weer over een andere boeg: “Neem je Tinderdate mee!” Bedankt voor de tip, moeder, het is inderdaad een geweldig idee om mijn nog studerende date mee te nemen naar een saai bedrijfsevenement. Dat vergroot mijn kansen aan-zien-lijk. Note to self: mama niets meer vertellen over Tinderdates.
 • De koffie is niet te zuipen. Enough said.

Voordelen:

 • Er staan zeepjes en lotions van de Rituals in de toiletten, dat is een meevaller. Highlight of the day: 4x naar de wc!

Nu ja. Ik heb nooit gezegd dat mijn lijstjes in evenwicht moeten zijn. Om mij op te beuren (en misschien ook wel om haar waardeloos advies goed te maken) leende mijn zus me haar Boek der Antwoorden. Dat is een boek waar je een ja/nee-vraag aan stelt onder het mom dat het lot je dan een antwoord zal geven. In de realiteit is dat antwoord zo’n 7x niet wat je ervan verwacht had en blader je dan nog maar een 8e keer door het onding. Deze keer sloeg Het Boek echter de nagel op de kop. Ik vroeg namelijk of ik binnen het jaar nog bij het bedrijf in kwestie zou werken. Het antwoord? “Negeer niet wat overduidelijk is.” Dat dacht ik al.

5 gedachten over “De eerste werkdag

Voeg uw reactie toe

 1. Haha, in plaats van jouw blog te lezen zou ik beter zelf wat werken! Je schrijft superleuk!
  Hier op het werk wel goeie koffie maar geen rituals…
  Al iemand gevonden voor je saai personeelsfeest?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: