Hoe hoe hoe: cheesy alert

Ik weet niet of het aan de naderende feestdagen ligt, aan de steeds donker wordende dagen (hoezo is het al avond om drie uur?) of gewoon aan mijn algemene aversie tegen roltrapmuilersmaar meligheid en romantiek zijn overal tegenwoordig. Al zullen de eerste afspeellijsten met Mariah Carey’s All I Want for Christmas er ook wel iets mee te maken hebben. Soit, het lijkt erop dat niet alleen Rambo, maar ook mijn nieuwe Tinderdate en zelfs bioboy mee op de kar springen, al doen ze dat elk op hun eigen manier.

Ik moest voor mijn werk onder de middag naar een seminarie waar ik een uur naar een uiteenzetting moest luisteren waar ik eigenlijk bitter weinig voeling mee had, maar hé, ik kreeg wel een gratis broodje. In de helft van het seminarie kreeg ik plots een sms’je van dreamboy: “Fijne dag, schoonheid!” Ugh, tenzij je mij nog een broodje met zalm komt brengen, mag je die cliché wensen voor jezelf houden. Tien minuten later kreeg ik een tweede sms’je van Rambo: “Toevallig geen recup vandaag? Ik ben alleen thuis.” Now that’s a holiday gift I’d like to accept. 

“Mijn beste vriendin en ik trokken naar Kopenhagen. Plannen voor het weekend: eten, slapen, meer eten, op hotelbedden springen en verjaardagscadeautjes uitwisselen.”

Ik besloot de hele pre holiday madness even te laten voor wat het was en trok er een weekend tussenuit met beste vriendin N. Bestemming: Kopenhagen. Plannen voor het weekend: eten, slapen, meer eten, op hotelbedden springen en verjaardagscadeautjes uitwisselen (een gigantische doos met een shitload aan condooms – bedankt N, om tijdens je nachtshift in het ziekenhuis zo’n 67x langs de free condoms box te passeren en mij te steunen in mijn hoe days). Toen ik toekwam in het hotel en mijn Wi-Fi inschakelde, zag ik – na weken windstilte – een berichtje van bioboy: “Ga je op citytrip?” Neen, ik zet dat voor de grap op mijn Snapchat, kiddo.  

Anyways, ik zou liegen als ik zei dat ik niet een klein beetje geflatteerd was omdat hij terug contact zocht en had hem bovendien ook allang niet meer gesproken. Daarom besloot ik civiel te zijn en mee te gaan in het gesprek. Na een tijdje werd ik de nutteloze conversatie (“Hoe was het shoppen?” “Is het mooi weer daar in Kopenhagen?”) echter beu en besloot ik het gesprek af te ronden. Het hielp ook niet echt dat Rambo intussen een foto van mij en N in Kopenhagen doorstuurde met de gevleugelde woorden: “Chaud voor een trio, ik kom af!”

Bioboy wilde graag iets gaan drinken met mij, want ‘verzuipen deed hij toch, in de drank of in mijn ogen’.”

Eenmaal terug in België was bioboy echter niet van plan het gesprek zomaar te laten afronden. Hij bleef maar herinneringen aan onze dates ophalen en lachte me uit met mijn vermogen om drank te verzetten. Nu is mijn boozability iets waar ik zelf behoorlijk trots op ben – al is hij ooit wel noemenswaardiger geweest, toen ik nog een studentenlever had en elke donderdag zocht naar de goedkoopste fles wijn met het hoogste alcoholpercentage, maar goed – dus dat ligt nogal gevoelig. De rest van de conversatie ging dus zo:

Ik: Ik drink je zo onder tafel, kleine.
(Sorry, normaal gezien ben ik nooit zo wannabe stoer en al.)
Bioboy: Oké, meteen zuipdate vastleggen?
Ik: Right, als je wil verzuipen.
Bioboy: Bring it on baby, verzuipen doe ik sowieso, in de drank of in je ogen 😉

Sorry, bioboy? Je kan inderdaad verzuipen. In de Noordzee, niet in mijn ogen, that is. Zijn halfslachtig geflirt maakt mij furieus. Het is duidelijk dat hij wat aandacht zoekt, maar van mij moet hij er geen meer verwachten. Ik twijfelde dan ook geen seconde toen Rambo sms’te: “Vrijdag alleen, you free?” Ga jij maar verzuipen, bioboy, ik ga mij wat amuseren.

10 gedachten over “Hoe hoe hoe: cheesy alert

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: