Vijf kerstcadeaus die je beter niet koopt

Met de feestdagen in het vooruitzicht stijgen niet alleen de energiefacturen (die dansende kerstmannen en lichtgevende rendieren zijn schattig, maar serieus: hoeveel verbruiken die dingen?), maar ook de angstaanvallen en zenuwinzinkingen. Ik mag dan wel een sucker zijn voor gigantische kerstbomen, jenevertjes op de kerstmarkt en foute kersttruien, maar moet toegeven dat de feestdagen ook heel wat beslommeringen met zich meebrengen. Hoe overleef ik drukke winkelstraten, uitverkochte webshops en zatte nonkels? Hoe geraak ik nog in mijn strakke feestjurk voor Oudjaar na zeven kerstfeestjes? Hoeveel zou zo’n ingehuurd lief van http://www.rentaboyfriend.com kosten? Met welke kerstcadeautjes maak ik mijn veeleisende familie dit jaar blij? Vooral die laatste vraag bezorgt veel mensen kopzorgen. Ook ik heb mijn portie “bedankt-wat-was-mijn-eBay-wachtwoord-nu-ook-alweer”-cadeautjes al wel gekregen. Hieronder een lijstje van vijf cadeautjes die je beter in de winkel laat liggen…

 1. Een Mickey Mouse-handtas

Tenzij je een vierjarig nichtje of een heel grote Disney-fan in je midden hebt, beperk je je liefde voor Disney het best tot de dvd van Frozen of een blind date met prince charming. Voor Nieuwjaar kreeg ik ooit een handtas met het hoofd van Mickey Mouse erop. Zijn oren waren bedekt met glitters waar de jaren ’70 jaloers op zouden zijn en op de achtergrond prijkte de Engelse vlag (“Vind je hem mooi? Ik weet dat je van Londen houdt!”). Bedankt tante, volgende keer misschien toch maar liever een ticket voor de Eurostar? Wie weet neem ik je tas wel mee als handbagage en vergeet ik hem per ongeluk op de trein.

 1. Natte doekjes

I kid you not. Toen ik eenentwintig werd, gingen we op bezoek bij een van mijn tantes van wie we dikwijls allerlei huishoudproducten, soep en flessen drank mee naar huis krijgen. Toen ze hoorde dat ik jarig was, grabbelde ze dan ook in haar weggeefzak, haalde er een pak natte doekjes uit en schoof er snel een briefje van vijf euro bij. Hoge fun factor, dat wel.

 1. Een juwelenkast (inclusief kapotte spiegel)

Ik weet het, scherven brengen geluk. Maar een kapot kerstcadeau in ontvangst nemen is zo ongeveer de grootste anticlimax die je je kan voorstellen. Vooral als dat ding zo’n anderhalve meter groot is, al weken onder de kerstboom ligt en je familieleden je compleet gek maken met hun hints. Geweldig handige kast, maar breekbare cadeaus misschien toch maar beter niet meer vervoeren op de achterbank van de auto tijdens het spitsuur.

 1. Een Desigual-handtas

Met franjes. En een schreeuwerige rood-geel-groencombinatie. Enough said. Of neen, ik heb er toch nog wat aan toe te voegen. Het is niet het allerergste cadeau in deze categorie. Mijn tante toonde namelijk nog een roze glitterhandtas in de vorm van een hartje en zei: “Deze wilde ik eerst kopen, maar die was uitverkocht. Als je wil kan je ze nog wel wisselen.” Ik vond de franjes plots zo lelijk nog niet.

 1. Een ijsbeertrui

En neen, ik bedoel niet zo’n schattige trui met een ijsbeer erop. Ik bedoel een wit, harig gedrocht dat aantoont dat ijsberen ondertussen zo gewend zijn aan het smelten van de ijskap dat ze ook perfect in temperaturen van tien graden kunnen overleven. En die witte capuchon prikte dan ook nog zo erg dat het ding niet eens comfortabel genoeg was om de blok in door te komen.

Safe to say dat ik mijn portie rampzalige cadeautjes dus al wel gehad heb. En ja, ik weet hoe het spreekwoord luidt… Over smaak en kleur valt niet te twisten en een gegeven paard kijk je niet in de bek. Ik hoor het dan ook graag als er iemand mijn collectie lelijke handtassen en ijsbeertruien een tweede leven wenst te geven 😉

23 gedachten over “Vijf kerstcadeaus die je beter niet koopt

Voeg uw reactie toe

 1. Amai, die natte doekjes zijn nog erger dan het handdoekenpakket dat ik ooit van de oma van mijn toenmalig lief kreeg. Goed voor de uitzet. Ik was toen 18, dus net aan het studeren en nog niet lang samen met die kerel. Het wa

  Geliked door 1 persoon

 2. Hahahaha. Natte doekjes? Amai. Een vriendin van mij kreeg ooit een handtas in de vorm van een hond cadeau van haar schoonouders. Zo’n echt mini pluche exemplaar voor kinderen. Terwijl ze al over de twintig was. Gelachen dat we daar mee hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oei oei oei, die cadeaus! En vooral bij die handtassen zo spijtig dat mensen daar hun geld aan spenderen … Van mijn ex-schoonouders kreeg ik ook altijd verschrikkelijke cadeaus en op den duur heb ik dan maar gedaan alsof ik gewoon een vree moeilijke ben om cadeaus voor te kopen. Geef mij gewoon een bathbomb van de lush en ik ben content haha.

  Like

 4. Ik dacht bij die ijsbeertrui meteen aan zo’n leuke trui, hahah. Beetje jammer dat het een iets andere trui was.

  Die natte doekjes vind ik echt het toppunt van slechte cadeau’s in deze lijst 😂 Wat erg zeg, hahha!!!

  Like

 5. Erg om te zeggen maar mijn mama is een kei in zo’n cadeaus kopen. Mijn nichtjes kregen vorige kerst elk een tasje met een poesje of hondje op. Haha. Zelfs mijn ene nicht die echt totaal niet into meisjesdingen is en liever in de weer is met kabeltjes en elektrische dingen. Toen vroeg ik me ook wel af of ze niet ineens zen vlaag van verstandsverbijstering had meegemaakt. David en ik kregen ook een bongo voor een fotoshoot… totaaaal niets voor David. En het grappige is dat mijn broer er van wist en hem verzekerde dat het echt een tof cadeau was. Maar die natte doekjes zijn toch nog een stuk erger! :p

  Geliked door 1 persoon

 6. Haha, wat een leuk en eerlijk blogartikel! Ik kan me voorstellen dat je van deze cadeaus niet echt blij werd. Die doekjes zijn wel echt heel erg, haha. Desigual-tassen vind ik vaak nog wel mooi, maar iets met franjes zou voor mij ook niet zo hoeven 😉
  Toevallig kreeg ik woensdag een cadeau waar ik ook niet helemaal enthousiast over was. Ik voel me alleen altijd zo knullig om dat dan te laten blijken, dus zeg ik er maar niets van 😉 Het zit zo: mijn moeder denkt dat ik gek ben op een bepaalde serie met kleurrijke dierenbeeldjes van ongeveer 20-25 cm hoog per stuk. Nu vond ik die ene uil inderdaad wel heel leuk, maar het was niet helemaal mijn bedoeling om een verzameling (inmiddels 4 stuks) met die beeldjes in alle kleuren en soorten en maten op te bouwen. Deze week kreeg ik dus de knalrode zeehond, waar ik niet echt – ehm – fan van ben. Tja, misschien toch eens subtiel duidelijk maken dat ik die dingen niet spaar 😉

  Geliked door 2 people

 7. Omy wat een verschrikkelijke cadeaus. Ik probeer te denken: het gaat om het gebaar, wat lief etc maar intern gaat er dan een alarm af – je wilt het niet weten! Ik heb een keer met Sinterklaas vrijwel alleen maar kaarsen gekregen. In alle vormen, geuren en maten. Er stond inderdaad één keer kaarsen op mn lijstje ja. EEN KEER 😁

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: