Sam in 2017

2017 was het jaar waarin ik mijzelf beter leerde kennen. Gigantisch cliché, maar het is wel zo – en wat dan nog, met Nieuwjaar zijn clichés toegelaten. Wees al blij dat ik het geen rollercoaster van een jaar noem. Trouwens, de vergelijking met iets wat omhoog en omlaag gaat, is misschien wat ongepast gezien de naam van mijn blog. (Schrap dat laatste.) Het was een jaar van keuzes maken. De voorbije vier jaar leefde ik een beetje op automatische piloot: ik had een studiekeuze gemaakt en mijn leven kabbelde rustig verder. Knallen tijdens de blok, feesten in Leuven, elke dag hetzelfde treintraject. En dan komt het moment waarop je afstudeert en terug allerlei keuzes moet maken: Welke job wil ik? Vind ik mijn job wel leuk genoeg? Wil ik alleen een huis huren of toch eerder cohousen? Is het te vroeg om al op wereldreis te vertrekken? Enfin, je snapt het, 365 dagen en evenveel keuzes.

Jaaroverzichten zijn een populair item in de blogwereld. Een extra uitdaging voor mijn anonieme zelf, maar ik wilde jullie een aantal van die keuzes, momenten en beslissingen niet onthouden. En jullie weten intussen denk ik al wel dat mijn brein zich het best laat vertalen in lijstjes. Dus bij deze – mijn 2017, you guys:

Leukste date van 2017
Oké, in principe was het niet echt een date, maar ik ben dus met Rambo op Rock Werchter beland. Lees: ik heb 8 dagtickets gewonnen en hij wilde heel graag Arcade Fire zien. Steek mij bij twintig graden op een festivalweide en ik voel mij sowieso al het gelukkigste meisje op deze planeet, maar hé: Arcade Fire, Kings of Leon, Imagine Dragons en Rambo die mij een hele dag pintjes betaalde… Happy kiddo. Spoiler: Rambo zou Rambo niet zijn als hij de avond niet alsnog awkward maakte, maar dat verhaal hebben jullie nog te goed!

Stomste date van 2017
Oké, zo’n stomme date was het niet, maar achteraf gezien baal ik wel een beetje van dreamboy. Niet dat ik er spijt van heb, want spijt is wat de koe schijt. Of iets appetijtelijker omschreven: ik heb niet vaak spijt van iets wat ik indertijd wilde. Dat is nutteloos en je hebt er toch niets aan. Dus ja, shit happens, zeker. (Sorry, ik stop met die stront-uitdrukkingen.)

“Meer dan ooit waren er momenten dat ik op mijn smoel viel en dacht dat ik nooit meer zou rechtstaan. Maar dan zijn er altijd weer mensen die je terug helpen recht krabbelen.”

Beste beslissing van 2017
Die is er op de valreep nog gekomen. Want leuk nieuws: ik heb een nieuwe job in een veel creatievere sector dan die waarin ik nu werk! Toen ik vorige week mijn ontslag gaf op mijn huidig werk, hebben ze me een tegenbod gedaan waar ik eerlijk gezegd nog altijd een beetje van duizel. En waarvan ik eerlijk gezegd nog altijd niet kan geloven dat ik het geweigerd heb. Want ik heb dus voor de nieuwe job gekozen. Gewoon omdat ik er echt gigantisch veel goesting in heb. Als ik volgend jaar alleen ga wonen en droog brood moet eten omdat ik mijn maandbudget aan lingerie heb gespendeerd, dan ga ik wellicht nog aan dit moment denken, maar goed, dan heb ik tenminste een leuke job (hoop ik).

Mooiste reis van 2017
Ik twijfel tussen Zuid-Afrika en New York. Zuid-Afrika heb ik met twee vriendinnen bezocht en het was de eerste keer dat ik zo ver reisde. Het is echt een prachtig land; ik las ooit dat je er een stuk van je hart achterlaat als je het bezoekt en bah, want cliché, maar ik snap nu wel een beetje wat ze bedoelen. Safari’s, de Tafelberg, zon, best goedkoop eten en wine tastings met chocolade. Maar ook wel een afgelaste skydive, veel wind en gênante dickpics.

Ja, jullie krijgen nog weleens een citytriptrut-verslag van Kaapstad! En New York… Tja, New York was in een woord adembenemend. Ik dacht niet dat het echt een stad voor mij zou zijn, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Mag ik daar gaan wonen, please?

Mooiste moment van 2017
Dat zijn er twee: Pukkelpop en toen ik te horen kreeg dat ik aangenomen was voor mijn nieuwe job. Pukkelpop want: Mumford & Sons, Tamino, Editors, Sampha, The xx… en slapen in een tipi. En ja, ook Rambo en die tipi, maar da’s voer voor een andere blogpost. Het was helemaal geen mooi weer (echt helemaal niet), maar wat een feest. Ik voelde mij vier dagen een beetje op een veel mooier stukje wereld of zo. Echt vier dagen puur geluk. (Waarvoor dank aan de allerbeste Pukkelpopkoningin die ik mij wensen kon. En omdat ze sowieso meeleest: you rock girl.) De nieuwe job want: de baaldagen op mijn huidig werk stapelden zich op en het was tijd voor iets nieuws. En ik vind het superleuk om 2018 in te gaan met een nieuwe uitdaging!

“Dus als ik je iets mag wensen voor 2018 is het dit: val en krabbel terug recht.”

2017 was een woelig jaar. Ik besefte dat het oké is om het allemaal even niet te weten en gewoon te doen wat goed voelt. Dat ik het op een bepaald moment wel weer zal weten. Of niet. En da’s ook oké. Meer dan ooit waren er momenten dat ik op mijn smoel viel en dacht dat ik nooit meer zou rechtstaan. Maar dan zijn er altijd weer mensen die je terug helpen recht krabbelen. Ook op liefdesvlak was het een jaar van aanmodderen en “laat me vooral even mijn eigen zin doen”. En dat is waar mijn blog het levenslicht zag. Al een jaar schreef ik over mijn Tinderdates, goedbedoelde koppelpogingen en hoe ik met de fuckboy der fuckboys op Rock Werchter belandde, zonder dat ik dat online durfde gooien.

2017 was het jaar waarin ik besloot mijn bijster boeiende avonturen met de wereld te delen – al kostte het mij veel bemoedigende woorden, evenveel glazen wijn en vlagen van paranoia dat de Tinderboys in kwestie op mijn blog zouden uitkomen. Maar goed, Single & ready to mingle was geboren. Mijn eigen plek op het web waar ik mijn tocht door de dating jungle uit de doeken doe, maar ook baaldagen waarop ik met mijn gloednieuwe Stan Smiths door een onverwachte regenbui naar huis moet. Dus als ik je iets mag wensen voor 2018 is het dit: val en krabbel terug recht. Doe waar je zin in hebt. Luister niet naar mensen die daar commentaar op hebben. Koop die Stan Smiths (maar check het weerbericht voor je ze draagt). En maak een blog. Serieus. Best therapy ever. Have a blast, lovers!

(Een ingekorte versie van deze blogpost verschijnt binnen een paar dagen ook op de blog van Saskia!)

19 gedachten over “Sam in 2017

Voeg uw reactie toe

 1. Jaaa, hier ook heel blij dat je met de blog bent begonnen. Altijd fijn (en origineel!) om te kunnen lezen hier! Jouw jaar klinkt echt super interessant te zijn geweest. Ze zouden er als het ware een film over kunnen maken die ik graag zou gaan kijken. No joke. Geniet nog van de laatste dagen van ‘17!!!

  Like

 2. Hier nog iemand die happy is dat jij een blog bent begonnen! 😀 dus zeker blijven gaan met je Stan Smiths. Ik doe die van mij wel gewoon aan bij gelijk welk weer omdat ik ze te tof vind om niet aan te doen. Haha :p Mooie wens voor 2018. Ik wens je hetzelfde 🙂

  Like

  1. Jullie zijn echt té lief, haha! En ja, ik heb intussen groene Stan Smiths en de zwart-witte Superstars (jep, de twee paar schoenen die de halve wereld heeft). En voor Kerst heeft deze basic hipster bitch ook nog blauwe Stan Smiths met velcro gekregen, hahaha, dus oké, ik kan het mij nu permitteren om een ‘vuil paar’ te hebben 😉

   Like

 3. Wat geweldig dat je een nieuwe baan hebt gevonden waarin je veel meer van je creativiteit kwijt kunt! Zo gaaf! Ik hoop dat die uitdaging je veel moois zal brengen 🙂 En ik ben blij dat je dit jaar met je blog bent gestart. Ik lees je belevenissen met veel plezier en vind het heerlijk om ongegeneerd over de soms geweldige soms iets minder geslaagde dates van een ander te lezen. Ik wens je een geweldig 2018!

  Like

 4. Wat betreft je job ben ik er 1000% zeker van dat je de juiste beslissing hebt genomen. Je brengt immers meer tijd door op die job dan dat je tijd zal hebben om het geld dat je extra zou hebben verdiend door op je huidige baan te blijven zou kunnen uitgeven. En een jaar waarop je niet op je bek gaat is een jaar niet geleefd 😉

  Like

 5. Single and ready to mingle kan niet verder af staan van mijn leven (al een paar jaar “gebonden als een hond” zoals een vriendin reageerde op mijn huwelijksaankondiging 😛 ) maar ik lees je blog erg graag. Ik wens je veel fijne blogdagen en een duwtje in de rug als de moed ergens in die Stan Smiths zit! Wat zo’n dagen zijn er ook.

  Like

 6. Ik ben blij dat je met bloggen bent begonnen, je schrijft zo ontzettend leuk! Alsof ik een chicklit lees, heerlijk. Ik wou dat ik jouw lef had op datinggebied, maar erover lezen is ook al wat. Fijne jaarwisseling en veel goeds in 2018!

  Like

  1. Dank je, echt superleuk om allemaal te lezen, zeg! En haha, ja, dat lef, dat is er gaandeweg dit jaar eigenlijk een beetje in gekomen. Vandaar dat ik altijd zeg dat het een wat vreemd jaar is geweest, maar op zich heeft dat mij wel goed gedaan! Jij ook een heel fijn 2018!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: