Wie speelt er met wie?

Ik heb het hier al meermaals aangehaald: wat me aantrekt in Rambo is het spel. Dat biedt zowel voor hem als voor mij voordelen: we kunnen bij momenten schaamteloos de klootzak en de crazy chick uithangen en ik blijf geïntrigeerd. En voor iemand die dingen even snel beu raakt als Josje Huisman haar kapsel, is dat een mooie verdienste. Er hangt echter één rode draad doorheen heel het spel: we zijn dan wel aan elkaar gewaagd, meestal win ik.

Toen ik hem vorige week een vriendschapsverzoek stuurde op Facebook besteedde ik hier verder niet veel aandacht aan. Het leek mij geen noemenswaardige gebeurtenis dat ik Rambo na vier maanden toevoegde op Facebook, maar hé, dat kan aan mijn crazy chick-gehalte liggen. Hij vond dat blijkbaar wel en negeerde mijn verzoek. Daarom negeerde ik hem de voorbije week, tot ik me herinnerde dat hij vandaag jarig was.

“Nu is het één ding om je privéleven zo belangrijk en impressionant te vinden dat je het per se zo wil afschermen, maar het is nog iets compleet anders om er recht in mijn gezicht over te zitten bullshitten.

Omdat ik nu eenmaal een sucker ben voor verjaardagen, zette ik mijn trots opzij en stuurde hem de volgende wensen toe: “Gelukkige verjaardag Rambo! Ik wens je 23 superlikes, massages, blokpauzes, een trio (het nummer van mijn vriendin: 04 da ziede van hier) en je fancy parka (voor ik op mijn kop krijg dat tinder chicks maar aan één ding kunnen denken)” Wat ik eigenlijk had moeten sturen was “HBD, slappe loser” aangezien zijn antwoord een droge “danku” was. Ik kon het niet laten en voegde eraan toe dat ik het best een prestatie vond om verjaardagen te onthouden zonder Facebooknotificaties. Rambo’s antwoord? “Tinder en privé wat gescheiden houden, ik voeg geen chicks toe.”

Nu is het één ding om je privéleven zo belangrijk en impressionant te vinden dat je het per se zo wil afschermen, maar het is nog iets compleet anders om er recht in mijn gezicht over te zitten bullshitten. Ik weet namelijk dat hij zijn tinder chicks wél op Facebook toevoegt (gemeenschappelijke vrienden geven je soms meer inzicht in iemands leven dan je zou willen) en het is me dan ook een raadsel waarom hij mij zorgvuldig negeert. En begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik per se op de hoogte moet zijn van de restaurants waar hij incheckt of moet zien naar welke hippe feestjes hij is geweest, maar ik vind het op zijn zachtst gezegd kinderachtig dat hij er overduidelijk zo’n groot probleem mee heeft om die kostbare info met mij te delen.

“Het wordt hoog tijd dat ik de spelregels van dit spel verander. Of de spelers.”

Moraal van het verhaal? Ik had mijn stilzwijgen niet moeten doorbreken omdat meneer toevallig jarig was. Want nu zie je wat ‘lief zijn’ je opbrengt. Niks. Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat het mij ergens wel stoorde (als ik héél eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik naar een handjevol vriendinnen stuurde dat Rambo een klootzak is en dat ik hem kapot haatte), maar één van mijn vriendinnen deed mij inzien waar dit eigenlijk om draait. Hij is bezig met één van zijn vele spelletjes en ik moet niet meedoen, ik moet winnen.

In dit spel bepaal ík de spelregels. Ik moet met hem spelen, niet omgekeerd. En dat was ik de laatste tijd eventjes vergeten (blame my whoremoans). Ik ga dus geduldig wachten tot mijn tegenstander met hangende pootjes terugkeert en ondertussen een strategie bedenken. Het wordt namelijk hoog tijd dat ik de spelregels verander. Of de spelers.

12 gedachten over “Wie speelt er met wie?

Voeg uw reactie toe

 1. Haha yes, eindelijk weer een update waar ik op zat te wachten tijdens de examens! Ik snap u wel hoor, ik zou het ook niet kunnen laten om geen berichtje te sturen op zijn verjaardag. Ben alweer super benieuwd naar het vervolg!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oeeeh. Yeees. Rambo updates zijn mijn favorieten! Belachelijk gewoon dat hij je Facebook verzoek negeerde. Hij zal wel benieuwd zijn geweest naar je reactie daarop. Daarom ben ik ook gelijk echt blij om te lezen dat jij diegene wilt zijn en blijven die de touwtjes in handen heeft. Girlpower! En hahaha, ’04 da ziede van hier’… waarom kom ik daar zelf niet op? Dat ga ik ook gebruiken in’t vervolg. Seriously!

  Geliked door 1 persoon

 3. Je moet weten dat ik, voordat ik dit verhaal ging lezen, even een kopje thee heb gezet. Zo kon ik goed voorbereid het verhaal lezen.

  Maar wat een zak is het zeg! Je bent veel te goed voor hem en ik zou lekker met andere jongens gaan daten. Stiekem ben ik wel benieuwd naar het vervolg tussen jullie…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: