Exit Mr. Nice Guy

Als je een amusante avond wilt beleven die je de volgende ochtend doet twijfelen of hij echt gebeurd is, giet mij en mijn vriendinnen dan vooral vol goedkope Zuid-Afrikaanse wijn tijdens een idyllische zonsondergang met zicht op de Tafelberg. Dat is namelijk de setting waarin we mijn telefoon bovenhaalden en mijn kostbare mobiele data verspilden aan een conversatie met Rambo. Ik ga niet in detail treden, maar laat ons het erop houden dat hij mij graag wilde zien toen ik thuiskwam. (Ik geef enkel mee dat er bepaalde dingen zijn die een vriendschap naar een hoger niveau tillen.) (En dat er dingen in het leven zijn die je niet kan ‘ontzien’.) (Okay, me and my friends share a dickpic from now on.)

Op vrijdagavond strooide zijn mama (lees: queen of cockblocking) echter roet in het eten en zaterdag was hij niet alleen. Had ik me voor niets geschoren. Dacht ik. Zaterdagavond rond 23u liet Rambo me weten dat hij net was thuisgekomen en blijkbaar toch alleen was. Ik wilde 1) niet dat hij dacht dat ik zomaar alles liet vallen voor hem en 2) ik kon ook echt geen excuus bedenken om zo laat nog weg te gaan. Ik stuurde dus dat ik het wat laat vond, wat hij snapte. En toen begon ik na te denken. Meestal gaat het mis als mensen stoppen met nadenken, bij mij is het blijkbaar omgekeerd. Ik besefte namelijk dat ik er achteraf spijt van zou hebben als ik niet zou gaan. En dus zei ik thuis dat ik zin had om uit te gaan – waar mijn mama geen jota van geloofde, maar goed.

“Rambo reageerde op mijn insta story met: ‘Wat doede gij in Mechelen?’ Oei, sorry Rambo, ik was vergeten dat ik om je toestemming moet vragen als ik tien kilometer binnen je persoonlijke cirkel kom.”

’s Ochtends had ik niet door dat Rambo wilde spoonen, waar hij om moest lachen: “Nog veel te leren hé kleine.” Ik mompelde dat ik het niet gewend was om samen te slapen, waarop hij antwoordde: “Ik ook niet, hoor. Mijn chicks blijven normaal niet slapen.” Ik vroeg hem plagerig wat het dan betekende dat wij daar lagen te spoonen, wat mij een eye roll en een “Haal het niet in je hoofd hé” opleverde. No worries, Rambo, dat was ik niet van plan. Kreeg ik trouwens ook de kans niet toe, want zo plots als het moment gekomen was, was het ook weer verdwenen en veranderde hij weer in good old grumpy Rambo.

Vorige week trakteerde ik mijn mama en zus op een filmnamiddag (lees: ik had gratis tickets voor Utopolis Mechelen en wilde ook ein-de-lijk eens die holy burgers in Il Cardinale proeven). Ik had mijn goddelijke burger nog niet half naar binnen gewerkt of mijn iPhone liet mij al weten dat Rambo op mijn Instagram story had gereageerd: “Wat doede gij in Mechelen?” Oei, sorry Rambo, ik was vergeten dat ik om je toestemming moet vragen als ik tien kilometer binnen je persoonlijke cirkel kom. Simplistisch gesteld komt het hierop neer: Rambo – en bij uitbreiding mannen in het algemeen – is van mening dat hij mij mag negeren, maar zodra het duidelijk wordt dat ik dat ook kan en mijn interesse verlies, staat hij daar opnieuw.

“Mr. Nice Guy bleek naast ongelooflijk melig helaas ook verschrikkelijk saai te zijn. En een vreemde obsessie met het weer te hebben.”

Het mannelijk ego zit nu eenmaal vreemd in elkaar. Naast zijn steengoede muzieksmaak is dat zowat het belangrijkste wat Rambo mij heeft bijgebracht. Ik vertelde hem wat ik in Mechelen deed (in de Dijle springen omdat hij mij niet op Facebook wilt) en voegde eraan toe dat mijn mama zo’n tien meter van zijn huis verloren reed. Ik kende de weg natuurlijk, maar kon mama moeilijk helpen. “Het is hier naar rechts, en daar links zie je waar ik blijf slapen als ik zogezegd bij mijn vriendinnen zit” bekt nu eenmaal niet zo goed. Rambo’s antwoord op mijn hilarische anekdote? “Wat doede gij in mijn straat?” Jezus Rambo, ik ben in je brievenbus komen kakken en heb mijn mama ondertussen een rondleiding gegeven in de gemeente van mijn fuckboy. Wat denkt die kerel eigenlijk?

Dat Rambo en ik ons op een dood spoor bevinden, betekent niet dat mijn Tinderleven stilligt. Zoals ik (en de Bond Zonder Naam) al eerder schreef: elk einde is een nieuw begin. En dat nieuw begin is niet Mr. Nice Guy. Die bleek naast ongelooflijk melig helaas ook verschrikkelijk saai te zijn. En een vreemde obsessie met het weer te hebben. In Zuid-Afrika vond ik het niet zo vreemd dat hij vroeg of de zon scheen, maar dat hij ook interesse toonde in het weer in Brussel en aan zee, ging mij wel een brug te ver. Na een tijdje werd de conversatie echt te zielig voor woorden en besloot ik nog eens een effortke te doen. Ik stuurde hem dat ik familie ging bezoeken in de Ardennen. Zijn antwoord was: “Oh, is het daar mooi weer?” Dat was het moment dat ik besloot er een punt achter te zetten, Mr. Meteo. Dat nieuw begin zal dus niet met Mr. Nice Guy zijn. Maar ik heb ondertussen al door dat Tinder haar deuren het liefst wagenwijd openzet als ik het niet verwacht. Wordt vervolgd…

12 gedachten over “Exit Mr. Nice Guy

Voeg uw reactie toe

 1. De burgers bij Il Cardinale vond ik wel lekker. Oké, ik heb er maar één op. Dat, en het Dijlepad, is ook meteen het enige dat ik in Mechelen heb gezien. Maar ik ontvang graag een keer een bloggerstour door Rambo’s straat 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Il Cardinale is van eigenaar veranderd en – naar wat ik heb gehoord – niet meer wat het geweest is. Maar ik ben enkel geweest sinds de wissel, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal. En haha, ik ben er weleens met hem geweest, maar hij is niet écht van Mechelen 😉

   Like

 2. Rambo zijn irritante kant, zeg. Je moet er maar mee om mee kunnen gaan. Haha. En oeeh, geen Mr. Nice Guy meer? Ik ben benieuwd wat Tinder in de plaats in petto heeft. Spannend weer hoor 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, geweldig geschreven weer! Jammer dat het niets is geworden met Mr. Nice Guy, maar volgens mij ligt jouw Tinderleven nooit stil 😉 Ik ben benieuwd naar je volgende Tinderbelevenissen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: