Pukkelpoptickets en serieuze dates

Laat mij beginnen met het nieuws van de dag: deze blogpost werd geschreven door de lucky winner van twee combitickets voor Pukkelpop! Heel het land werd afgelopen weekend bang gemaakt met een wereldwijde cyber attack dus toen Coca-Cola mij mailde met de boodschap “Geficiteerd, u hebt twee tikkets gewonnen voor Pukkelpop!” dacht ik dan ook dat het om een phishing mail ging. Maar niets was minder waar dus ik sta deze zomer op de wei weg te zwijmelen bij de beats van The xx, Bastille, Sampha en Editors. Minder belangrijk, maar wel voorspelbaar: Rambo is uit zijn isolement gekropen en polste of ik al iemand had om mee te nemen naar Pukkelpop. Euh ja Rambo, en spoiler: jij bent het niet.

Ik: Waarom? Denk je dat je in de tent meer gedaan krijgt dan in je slaapkamer?
Hij: Lol. Ben je niet op vakantie met Pukkelpop? Ik neem dat tikket wel over dan.
Ik: Hahaha. Ik zou zeggen: kom een dagje af. Ik wil je geen vier dagen.
Hij: Oef, hard. Nog gedatet?
Ik: Ik snap het al. Als er wat concurrentie is, dan ben ik plots weer interessant.
Hij: Hahaha, zo bedoelde ik het niet, maar alz.
Ik: 
Maar om op je vraag te antwoorden: nee, ik heb niet meer gedatet. Maar zoals mijn judgemental vriendin zou zeggen, ben ik dan ook nogal cheap. Dus hé, no hard feelings dat je mij niet meer moet.
(Zielige kaart uitspelen, kan ik.)
Hij: Ik heb het druk gehad met mijn thesis, heeft niet per se met jou te maken.
Ik: Ik vind je leuk omdat je niet rond de pot draait, dus begin er nu ook niet mee alsjeblieft.
Hij: Nee, echt. En ik heb ook een iets serieuzere date gehad, dus ik deed het even wat rustiger aan.

“Nu Rambo misschien bijna van ’t straat is, wil ik wat ik niet kan krijgen. Dat is kuddegedrag van zestienjarige meisjes die de Joepie lezen en ik heb dat soort gedrag altijd gehaat.”

Dat nieuws sloeg harder in dan ik dacht en ik besefte dat ik het eigenlijk liever niet had geweten. Mijn ego schreeuwde me venijnig toe: “Ha, zij is wél de moeite waard om écht mee te daten.” Het vreemde is dat ik hem nooit écht gewild heb en zijn side chicks konden mij bitter weinig schelen, maar nu hij misschien bijna van ’t straat is, wil ik wat ik niet kan krijgen. Dat is kuddegedrag van zestienjarige meisjes die de Joepie lezen en ik heb dat soort gedrag altijd gehaat. En nu ben ik zelf een zestienjarige Joepietrut geworden.

Ik: Ga je nog eens serieus daten?
(Ja, ik kwel mezelf graag.)
Rambo: Weet ik niet. Wil wel nog eens een massage 😉
Ik: Haha. Zal de vraag anders stellen: wil je graag nog eens serieus daten?
Rambo: Hm, misschien wel.
Ik: Vaarwel Tinder dus?
Rambo: Nee, dat nog niet.
(HAAL DIE “NOG” DAAR WEG, KLUNGEL!) 

Ik probeerde de conversatie waardig af te ronden. Een halfuurtje later kreeg ik ineens het volgende berichtje: “Kom je af?” Ik snap die jongen niet. Maar goed, voor de rest gun ik Rambo het allerbeste. Al wens ik hem ook wel toe dat zijn nieuwe vlam stinkt. Uit haar foef. Amen.

10 gedachten over “Pukkelpoptickets en serieuze dates

Voeg uw reactie toe

  1. T’is precies héél ‘serieus’ met zijn nieuwe vlam aangezien jij ook nog mag afkomen. Mannen… Ik zou in zo’n situatie gegarandeerd ook een Joepietrut zijn geworden hoor. Het is niet meer dan normaal dat zo’n dingen je op de één of andere manier toch voelt aankomen…

    Geliked door 1 persoon

  2. Hmmja, die begrijp ik wel. ’t Is toch best een leuk en verslavend spelletje en als meneer serieus gaat doen, dan is er weinig speeltijd meer over op de klok. Maar jij zag hem vast niet als een serieuze kandidaat, toch?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: