Vriendschap en genegenheid

Ik heb al wat aspecten van het fenomeen “de fuckboy” blootgelegd, maar er is er nog een opmerkelijk: hoe onvoorspelbaar ze de helft van de tijd ook zijn, soms voel je even goed perfect aankomen dat ze je wereld (nog maar eens) op zijn kop gaan zetten. Nadat Rambo me al een hele week uit het niets opnieuw overstelpte met aandacht, stond ik vrijdag op en ik wíst dat hij ’s avonds zou willen afspreken. Ik weet niet of het mijn water, mijn eierstokken of gewoon mijn wishful thinking waren, maar ik bleek gelijk te krijgen.

Aanvankelijk reageerde ik wat ontwijkend, maar goed, ik denk dat we allemaal weten dat ik wél wilde gaan, en hij nog het meest van iedereen. Ik zat de hele dag te twijfelen – ik wist goed genoeg dat ik eigenlijk niet zou moeten gaan, maar als ik eerlijk ben, wist ik ook goed genoeg dat dat simpelweg geen optie was.

“Ik wou Rambo “zijn goesting niet geven”, maar aan de andere kant betekende dat ook dat ik mijzelf mijn goesting niet kon geven.”

Ik vroeg me af hoe groot de kans was dat ik achteraf spijt zou hebben en ik besefte dat die kans groter was als ik niet ging dan als ik wel ging. Het enige wat ik mezelf eventueel kwalijk zou kunnen nemen, is dat ik hem “zijn goesting heb gegeven”. Maar aan de andere kant heb ik mezelf ook mijn goesting gegeven en zolang ik me er goed bij voel, kan het mij eigenlijk weinig schelen wat hij van mij denkt. Bovendien ben ik niet iemand die snel spijt heeft van iets wat ik at the time wilde.

Rambo liet mij heel de dag door weten dat hij grootse plannen had. Ik diende hem fijntjes van repliek dat hij geen dingen moest beloven die hij toch niet zou waarmaken. Ik heb intussen al geleerd dat dat goed werkt: hem een beetje treiteren. Wordt-ie explosief van. Ik had een goed voorgevoel voor die avond. Spoiler: mijn voorgevoel bleek correct ;-). Toen ik hem aan het masseren was, trok ik suggestief zijn boxershort wat naar beneden. Rambo zuchtte en grijnsde: “Alles wat ik zoek op Tinder is wat vriendschap en genegenheid, chicks van tegenwoordig willen alleen maar dick.” 

Bij wijze van antwoord zette ik mijn nagels eens extra diep in zijn vel, maar ik realiseerde me dat er een kern van waarheid in zijn sneer zat. Ik amuseer mij écht met Rambo: hij is grappig, slim en weet hoe hij moet charmeren (als hij daar zin in heeft). Bovendien herken ik mij ergens ook wel in hem. Maar als ik op vrijdagavond bij hem zit, dan is dat wel met een duidelijk doel en daar maak ik me ook geen illusies over. 

“Toen hij over zijn ‘serieuze date’ begon te vertellen, wist ik dat het tijd was om op te krassen. Iets te veel friends, iets te weinig benefits.

Na afloop ging Rambo zijn handen wassen en riep hij vanuit de keuken: “Wil je dan nu afrekenen of straks pas?” Ja, ik besef dat ik net gezegd heb dat hij slim en charmant is. Soms, oké. Ik onderdrukte het “is-dít-nu-mijn-Tinderboy”-gevoel en strekte mij in lingerie uit op zijn bed. Toen hij terugkwam, zei ik: “Als het voor jou hetzelfde is, neem ik liever eerst nog wat in ontvangst.” Had-ie niet van terug. Hij was helaas ook wel niet meer zo chaud. Spijtig. 

Daarna kreeg ook Rambo wat hij wilde: ik bleef nog twee uur napraten voor wat vriendschap en genegenheid. Mijn zus stuurde intussen: “Jij bent niet thuis? Je bent toch niet waar ik denk dat je bent, hé?” Needless to say dat ze niet zo’n grote Rambo-fan meer is. Hij stuurde een Snapchat terug van zijn hoofd met bovenstaande bitmoji. I kid you not. Toen hij mij een foto toonde van het meisje met wie hij “serieus” aan het daten is (al is serieus relatief – de date had potentieel omdat ze graag pasta met courgette at. Net als hij. En de rest van de wereldbevolking), wist ik dat het tijd was om op te krassen. Iets te veel friends, iets te weinig benefits. Al maak ik graag een nieuwe afspraak voor die benefits. En snel.

8 gedachten over “Vriendschap en genegenheid

Voeg uw reactie toe

 1. Soms zou je toch willen dat die Rambo toch dat tikkeltje meer zou zijn.
  ‘Maar als ik op vrijdagavond bij hem zit, dan is dat wel met een duidelijk doel en daar maak ik me ook geen illusies over.’
  Ik las eerst: Maar als ik op vrijdagavond OP hem zit… 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahahahaha, eerlijk? Ik ook toen ik het stukje herlas! Maar ik dacht: “Ik zal wel de enige met zo’n dirty mind zijn.” Hahaha! En ja, Rambo zal altijd wel een beetje een speciaal geval blijven, ik vrees dat jullie hem ooit wel eens kotsbeu worden, haha.

   Like

   1. Hahaha, ik snapte het 😉 En ja, echt, ze zijn tegelijk zo voorspelbaar en onvoorspelbaar, hehe, je kan er eigenlijk een handleiding over schrijven! En hoe hard ik mij op sommige vlakken ook herken in hem, er zijn ook echt wel veel aspecten waarmee ik het moeilijk zou hebben als die happy ending er effectief zou komen. Ach ja, ik weet niet of Facebook nog aan “het is ingewikkeld” doet, maar dat zou het zijn 😉

    Geliked door 1 persoon

 2. Oeh, heerlijk geschreven weer! Ik heb genoten van je Tinder-avonturen, mede omdat mijn eigen datingavonturen op z’n zachtst gezegd iets minder avontuurlijk en spannend zijn, haha. Toch jammer dat deze jongen niet echt relatiepotentieel heeft. Maar ja, die pasta met courgette van zijn andere date, hè… 😉

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: