Hel-fucking-sinki?

Er zijn een aantal constantes in mijn blogposts: mijn hipsterbestaan als Dansaertvlaming by heart, mijn dagelijkse struggles met de eindeloze gesprekken over de kiddo’s van mijn collega’s en het fuckboy­-fenomeen a.k.a. Rambo. Hij noemt het zelf graag friends with benefits, maar in mijn ogen zijn we daar iets te weinig vrienden voor (al zijn er wel veel voo-oh-oh-ooh-oordelen). Tot hij vanochtend het volgende op mij afvuurde: “Beetje een serieuzere vraag, maar wil je met mij naar een festival in Helsinki?”

Hel-wat? Toen ik hem vorige week vroeg om met mijn ecocheques op hotel te gaan (ik ben nooit alleen thuis en ha-llo hotelseks) na zijn examens keek ik te ver in de toekomst, maar hij wil wel eventjes vliegtuigtickets boeken voor een festival in augustus. Zal zijn serieuze date ook geweldig vinden. “Met wie ga je naar Helsinki, schat? Ah oké, met je ex-fuckbuddy, veel plezier!” Het is en blijft Rambo, dus ik probeer hier niets meer achter te zoeken, maar hij maakt het me wel heel moeilijk.

“Zoiets overkomt echt enkel mij: met je fuckboy naar Finland.”

Pas op, ik vind Rambo óók leuk om zijn karakter, dus misschien moeten we stoppen met seks en vrienden worden? Hahahahaha. Dat gaat te ver, zelfs voor mij. Hij heeft gewoon altijd duidelijk gemaakt dat ik “lachen ben” en hij zich amuseert met mij (binnen de vier muren van zijn slaapkamer), maar dat wij geen vrienden meer zijn als iemand van ons twee iemand vindt. Wat logisch is. Maar dat valt niet echt te rijmen met “HEY Y’ALL LET’S GO TO HELSINKI”. Maar goed, hij dacht waarschijnlijk niet na toen hij het voorstelde en ik denk momenteel iets te veel na, dus ik ga (proberen) stoppen met overreageren.

Na tien minuten stuurde hij nog na dat wij toch twee fenomenen zijn. Als je dat maar weet, Rambo, als je dat maar weet. Elke keer als ik denk dat ik hem snap, BAM. Such a fuckboy. Ik besef ook wel dat hij gewoon graag naar dat festival wilt en ik waarschijnlijk slechts bijzaak ben, maar hij zou in zo’n geval nooit mijn hoofd- of bijzaak zijn. Ik zou hem gewoon nooit dúrven meevragen naar een festival in Hel-fucking-sinki. Zoiets overkomt echt enkel mij: met je fuckboy naar Finland.

“Dag hé mama, ik ga naar Finland met een Tinderboy die je van haar nog pluim kent, maar geen zorgen, ik ken hem wel. Van haar, pluim en al de rest daartussen.”

Maar goed, naast heel erg raar zou het misschien ook wel leuk kunnen zijn. Denk ik. Tweede agendapunt: hoe krijg je zoiets thuis uitgelegd? “Dag hé mama, ik ga naar Finland met een Tinderboy die je van haar noch pluim kent, maar geen zorgen, ik ken hem wel. Van haar, pluim en al de rest daartussen.” Ik krijg zo het gevoel dat dat niet zo goed bekt. Ik vroeg mijn zus om raad over hoe ik dit kan uitleggen (als ik al beslis om te gaan, en als hij nog geen spijt heeft van zijn vraag) en haar advies luidde: “Niet. Dit leg je niet uit.”

Zoiets leg je inderdaad niet uit. Ik snap het zelf amper. Mijn missie de komende dagen is dan ook uitzoeken hoe serieus Rambo’s serieuze vraag was – en indien serieus: in welke mate heeft hij er al spijt van dat hij de vraag stelde? Ik ga mezelf een plezier doen en voorlopig nog niet nadenken over het antwoord op de vraag: To Helsinki or not to Helsinki? Ik houd jullie op de hoogte!

10 gedachten over “Hel-fucking-sinki?

Voeg uw reactie toe

 1. Spannende vraag en ik ben benieuwd naar je antwoord. Toen ik nog thuiswoonde vond ik daten ook irritant, omdat ik toch het gevoel had dat ik moest laten weten waar ik naartoe ging. Ik snap dus heel goed dat Helsinki ook op dat vlak een uitdaging is.

  Like

  1. Haha, ja, exact dat dus. Een niet-zo-serieuze date vertel ik al helemaal niet thuis, maar ik haat het dat ik erover moet liegen. En als het wel serieus is, heb ik ook al geen zin om het te vertellen, want dan denken ze direct dat hij volgend familiefeest mee aan tafel zit. Als je alleen woont, moet je niet liegen, maar het dus ook niet vertellen, haha.

   Like

 2. Haha rare jongen. En ook wel wat erg voor zijn serieuze date dat hij zich daarmee blijkbaar niet in Helsinki fun ziet hebben :p niet dat jij u dat moet aantrekken, maar toch. Vreemd. Ben wel benieuwd wat je gaat doen. Ik zou er zelf niet uit geraken denk ik. Maar als ik zou gaan zou ik wel tegen mijn ouders zeggen dat ik gewoon met een paar vrienden ga. Mijn moeder zou een hartverzakking krijgen als ze de waarheid zou horen.

  Like

  1. Achteraf bekeken gok ik wel dat de serieuze date toen al wel uit de picture was 😉 En haha, ja, dat was ook mijn eerste optie, en toen zei mijn zus: “Je beseft toch dat het heel ongeloofwaardig is als je niet minstens zeven festivalfoto’s met je vriendinnen op Facebook zet.” Tja, dat krijg je dan als ‘pics or it didn’t happen’-millennial!

   Like

 3. Ik ben zo benieuwd naar wat je gaat doen! Naar Helsinki wil ik ook een keer heel graag op vakantie, maar mijn vriend en ik willen nog naar zoveel plekken op de wereld, haha!

  Wel logisch dat je twijfelt over wat je gaat doen. Is heel wat om met Rambo weg te gaan 😛

  Geliked door 1 persoon

 4. Amai. Wat een dilemma! Ik ben, net zoals de rest, ook heel benieuwd naar wat je gaat doen. Zelf zou ik het begot niet weten. Ik zou sowieso mee willen gaan mocht ik jou zijn, maar dat thuis uitgelegd krijgen is natuurlijk een andere zaak. Of wat als je tegen dan iemand anders hebt leren kennen? Dan zit je daar met een ticket naar Helsinki met Rambo. Zo moeilijk!

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh neen, dat liegen of de date verbergen voor je ouders in het begin is echt ambetant! Ik zou echt niet weten hoe ik dat bij zo’n weekendje moet doen. Momenteel heb ik het geluk dat mijn date dezelfde naam heeft als 1 van mijn vrienden. Ik zeg dus heel eerlijk met wie ik afspreek, al denken zij dan aan een ander persoon. Dat is niet liegen he 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: