Rock Werchter met Rambo

Een aantal maanden geleden won ik dankzij Coca-Cola combitickets voor Pukkelpop. Omdat winnen verslavend werkt, waagde ik ook mijn kans om wat dagtickets voor Rock Werchter te scoren. Laat ons zeggen dat ik er een paar heb gewonnen. Acht, om precies te zijn. Ofwel: mijn geluk in het spel is de reden dat ik zoveel tijd doorbreng op Tinder. Omdat de helft van mijn vrienden werkt en geen verlof wilde opnemen voor een (gratis!!!) festival en de andere helft zijn weekend al op Couleur Café doorbracht, nam ik Rambo donderdag mee. Het is Helsinki niet (dat zou er misschien toch wat over gaan), maar ik vond het al een behoorlijk grote stap.

Omdat Rambo mijn muziekkennis het afgelopen half jaar grondig heeft uitgebreid, bereidde ik me voor op een stevige festivaldag. Met Cigarettes After Sex, Warhola, Agnes Obel Imagine Dragons, Arcade Fire (subliem) en Kings of Leon (geniale afsluiter) werd ik niet teleurgesteld. Daar zorgde Rambo zelf wel voor op het einde van de avond. Maar goed, first things first. Een vriend van hem zette ons af aan de kiss and ride en ik zat nog geen twee minuten in zijn auto of hij vroeg vanwaar Rambo en ik elkaar kenden.Can you not? Rambo antwoordde waarheidsgetrouw en zijn vriend vroeg of hij ook nog mensen niet via Tinder kende. Well, this will be a fun ride.

“Een dag naar Werchter met je fuckbuddy is een beetje zoals een snoepje dat je niet mag opeten.”

Eenmaal op het festivalterrein aangekomen sleurde Rambo me van The Barn naar de main stage tot KluB C. De enige tussenstop waartoe ik hem af en toe kon overtuigen was de bar, waar hij mij heel de dag op pintjes moest trakteren. Tussen alle geweldige optredens door hadden we leuke gesprekken en toen Imagine Dragons opriep om onze vrienden eens goed vast te pakken, deden we dat nog ook (een beetje awkward, that is). Het enige wat de dag misschien nog beter had kunnen maken was festivalseks (een dag naar Werchter met je fuckbuddy is een beetje zoals een snoepje dat je niet mag opeten), maar we hadden geen tent en die Dixies zijn toch zo mijn ding niet.

Kortom: mijn Werchter was geslaagd. Tot Rambo ergens tussen Arcade Fire en Kings of Leon besloot dat hij beschaafd genoeg had gedaan voor die dag. Of hoe de hoeksteen van de beschaving soms ook maar een kiezeltje is. Het zit zo: na zes maanden heeft Rambo zich een weg weten te banen in mijn leven en mijn vriendenkring. Hij kent twee van mijn beste vriendinnen met wie ik in Zuid-Afrika was en een vriendin van één van die twee is intussen ook een van zijn Tindermatches. Hij had er wel nog geen van zijn befaamde openingszinnen op losgelaten. Tot nu.

Rambo: Hé, blijkbaar loopt L hier ook ergens rond. Zal ik haar een berichtje sturen?
Ik: Laat het uit, ket.
Rambo:
Denk je dat ik dat ik niet durf?
Ik: Ik weet dat je dat durft, dat is het hele probleem.

Ik had moeten weten dat Rambo zich niet laat vertellen wat hij wel of niet moet doen. En begrijp me niet verkeerd – voor mijn part spreekt hij wekelijks met dat meisje af (het is alleen een beetje vreemd dat ik er een gezicht op kan plakken, maar goed), maar dat is niet waar het hier om gaat. Hij stuurde haar een berichtje – waar ik bijstond – om mij uit te dagen en mij op mijn plaats te zetten, terwijl ik hem verdomme gratis meenam naar Rock Werchter. Hij kreeg echter wel al snel een antwoord terug: “Doe de groetjes aan de vriendin van J met wie je op Werchter bent!” Ha, united we stand, Rambo, united we stand.

(Dit gaat dus voor alle duidelijkheid over vorige zomer en nu is het maandag en het is koud en is het al Werchter en Couleur Café en Pukkelpop want ik wil pintjes op de wei k thx bye.)

17 gedachten over “Rock Werchter met Rambo

Voeg uw reactie toe

 1. Ik ben in de war. Als je enkele maanden geleden tickets won voor Pukkelpop (2018, toch?), hoe kan dat je dan aangezet hebben om mee te doen aan een wedstrijd om tickets voor Werchter 2017 te winnen? OF BEN IK ECHT HEEL DOM AAN HET LEZEN? Je mag dat zeggen hoor 😉

  Like

  1. Haha, Pukkelpop gaat stiekem ook over vorig jaar. Ik ben helaas nog niet in het bezit van tickets voor welk festival dan ook deze zomer (met uitzondering van Couleur Café!) Ik heb letterlijk gewacht met deze blog tot ongeveer een jaar na de feiten zodat ik dingen als dit ook effectief tijdens Werchter en Pukkelpop kon posten, maar toen haalde ik mezelf dus in, haha.

   Like

   1. Ik moest er ook aan denken toen ik reageerde: shit, als ik nu echt heel dom gelezen heb, is mijn hele online reputatie van begrijpend lezer naar de knoppen 😱

    Like

 2. Het klonk echt als zo’n heerlijke dag tot hij dan weer één van zijn dickmoves bovenhaalt. Hij blijft de Rambo zeker? Wel zalig dat je zoveel tickets wint!

  Like

  1. Haha, is ook echt wel de grootste dickmove die hij denk ik ooit heeft uitgehaald, ik was zo pissed. En toen moesten we nog van de wei afgeraken (lees: 45 minuten achter de menigte slenteren naar de auto) én moest hij mij nog thuis afzetten. Fun ride, I can tell you that, hahaha. “Ge bent precies een beetje boos?” NO FREAKIN’ SHIT SHERLOCK.

   Geliked door 1 persoon

 3. Zo gemeen 😮 Ik zou echt ook zo kwaad zijn! Een toffe dag volledig verpest. Is hij eigenlijk nog de moeite waard?! Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: