Temptation Island: hoe ironie en hypocrisie hoogtij vieren

Ik zou een volledige blogpost aan Tim’s (“Mensen, mensen!”) fluogele zwemshort kunnen wijden, maar er moet mij eerst iets anders van het hart. Nu ja, ik denk eerlijk gezegd ook niet dat de zwemshort-post er komt, Twitter is al druk bezig met de zoektocht naar een nieuw exemplaar voor de arme jongen (#jesuistim) en heeft mijn hulp daarbij duidelijk niet nodig. Oké, misschien toch nog één ding: jij hebt met vijfhonderd vrouwen het bed gedeeld, Tim? Hahahaha, goei mop, de jongen kan waarschijnlijk niet eens tot vijfhonderd tellen. Maar goed, Tim is overduidelijk een retard met het IQ van een kleuter van vier, maar hij komt er ook wel voor uit. Ik wil het even hebben over publiekslieveling Joshua.

Ik had niets voor of tegen de Ken-van-Barbie-lookalike. Maar onlangs las en hoorde ik een paar dingen die mij lichtelijk verontrusten. In een tijdschrift stond een interview met de verleider. Hij liet duidelijk merken dat hij spijt had van zijn nacht met Megan en noemde haar nog net niet koekerond. Is ze ook, maar jij hebt ermee gesekst hé, ik niet. Hij weet hun nacht samen aan de alcohol (uhu, en al die nachten erna ook waarschijnlijk) en wist eigenlijk niet meer waarom hij het precies gedaan had. Zal ik je er even aan herinneren waarom je het gedaan hebt, Joshua? Geld. Omdat je betaald krijgt om te poepen op tv, hypocriete zak. En begrijp me niet verkeerd, Temptation Island is mijn leven op donderdagavond, dus kan mij het iets schelen dat er mensen zijn die zich laten betalen om seks te hebben op televisie, maar kom daar dan ook voor uit, wil je.

Holy mother of dragons, deze jongen maakt de Jeanne D’Arc in mij wakker.”

Hij liet ook nog optekenen dat hij nog nooit een vaste relatie had gehad en dat hij wilde wachten op het juiste meisje. Romantisch, hoor. Dat meisje moest ook nog aan een hele waslijst eisen voldoen. Joshua wil namelijk iemand die zich spaart voor hem en noemde vrouwen die casual seks hebben nog net geen hoeren. Hij snapte alleen wel niet hoe ze zo weinig respect voor zichzelf kunnen opbrengen en zo laag kunnen vallen. Er is geen groot feministe aan mij verloren gegaan. Ik vind dat vrouwen en mannen gelijk moeten zijn (obviously) en ben zelf een vrouw, wat mij per definitie wel een beetje feministisch maakt, maar verder heb ik daar geen grote idealen over of zo. Unpopular opinion, I know. Maar holy mother of dragons, deze jongen maakt de Jeanne D’Arc in mij wakker.

Gisteren reed ik met de auto naar huis en was Joshua ook nog eens te gast in het laatavondprogramma op Studio Brussel. Voor wie het interview gemist had natuurlijk. Of niet kan lezen. A.k.a. zijn doelpubliek. Soit, op StuBru had hij het weer over trouw, ware liefde, onenightstands en vrouwen die geen respect voor zichzelf hebben. Bla bla bla. Hij vertelde ook over de actes de présence die hij en de andere verleiders geven nu iedereen nog interesse kan opbrengen voor hun garnalenbrein. Vierhonderd euro voor twee uurtjes, jawel. Maar goed, die jongen zijn haar moet gekleurd worden en dat kost geld. Onlangs had hij zo’n avond in Leuven, waar hij vroegtijdig is moeten opkrassen omdat ‘de meisjes daar hem zowaar verkrachtten’. Arme, arme Joshua.

“Kan iedereen zich met zijn eigen lichaam, eigenwaarde en zelfrespect bezighouden? Het moet zo stilaan eens gedaan zij met die slutshaming.”

Serieus, iemand moet dit type van de straat houden, want hij zou zomaar eens een aanslag op het vrouwelijk geslacht kunnen plegen. En dan hebben we het waarschijnlijk nog allemaal verdiend, hoeren die we zijn. Ik ben echt niet van mening dat iedereen moét geëxperimenteerd hebben of onenightstands moet hebben, maar mag iedereen dat in godsnaam voor zichzelf beslissen? Vrijheid blijheid en zo. Getrouwd met je jeugdliefde? Fine by me. Net terug single, maar niet van plan om seks af te zweren (want je bent godverdomme geen non)? You go, girl. Whatever floats your boat. Al jaren alleen en geen fan van casual seks? Je goed recht. Kan iedereen zich met zijn eigen lichaam, eigenwaarde en zelfrespect bezighouden? Het moet zo stilaan eens gedaan zijn met die slutshaming. En doe mij een plezier en denk aan Joshua bij je volgende onenightstand. Ik dank u. En Joshua vast ook.

7 gedachten over “Temptation Island: hoe ironie en hypocrisie hoogtij vieren

Voeg uw reactie toe

 1. Die gele zwembroek, ja. Daar ergerde ik mij de eerste aflevering al aan. Maar enfin. Hoe Tim zo overschakelt van de ene op de andere vrouw doen wel meer mannen (en vrouwen!) in’t leven. En ik heb dat echt nooit begrepen. Dan zijn ze het ene moment super gelukkig en halsoverkop verliefd op persoon A, en plots is daar persoon B en slaan de gevoelens volledig om naar die andere persoon. Heel raar dat zoiets zo plots kan, maar blijkbaar kan het dus? En bij Tim heel open en bloot op de tv. Die Joshua vind ik dan weer een ander paar mouwen. Iemand als Tim vind ik instant irritant (oeps), maar een Joshua… Ik weet zelfs niet waar ik moet beginnen. Laat ik me maar vollédig bij jou aansluiten en akkoord gaan dat iemand zulke types van straat moet houden. Want brrr. Sneaky 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Goed geschreven! Ik erger mij ook dood aan Joshua sinds ik weet hoe hij eigenlijk in elkaar zit (klinkt alsof ik hem zot goed ken haha). Hij heeft misschien een knappe kop, maar bewijst zelf heel duidelijk dat dat niet alles is. Verstandige én feministische jongens zijn 1000 keer zo aantrekkelijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik hoorde in een interview met Zwanetta dat ze geen geld krijgen voor Temptation (maar dus wel een vakantie wat eigenlijk ook wel betaald is dan). Maar goed, ik kijk trouw elke donderdag maar ik ben geëvolueerd van eye rollen naar de slappe lach. Ik kan mij dus bijna niet inbeelden dat er zo’n mensen bestaan. Mensen als Joshua, Kevin en Tim. Laat ze daar maar gewoon allemaal op dat eiland. Ik wist niet dat de Joshua zoveel eisen had voor zijn toekomstig lief. Eisen waar hij dus zelf niet aan voldoet. Ik hoorde hem wel eens zeggen dat hij geen ‘gemakkelijk’ meisje wil (want in bed duiken op tv met het eerste het beste hulpeloos schaap is niet makkelijk). Maar goed ja, ik zou ook een heel boekwerk kunnen schrijven over hoe idioot en belachelijk ik hen vind. En mijn geloof in de mensheid is weer wat gekelderd :p

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk dat Joshua vooral bedoelt dat zijn lief niet gemakkelijk mag zijn, maar hij zelf wel. Zo vrouwvriendelijk is hij wel 😉 En ik heb ooit eens gehoord dat ze inderdaad niet betaald krijgen om mee te doen, maar wel als ze iets ‘gedaan krijgen’. Kan even goed een roddel zijn, hoor, dus ik ga daar zeker geen geld op inzetten, haha, maar zou me wel niets verbazen!

   Like

   1. Daar had ik het met mijn man toevallig ook over. Het is niet voor niks dat Cherish zo haar best deed om te scoren bij een jongen als Kevin! Daar moet je toch betaald voor krijgen? Verder ben ik het helemaal met je beschouwing eens en zou ik zo deel kunnen uitmaken van je feministen clubje 😉

    Geliked door 1 persoon

 4. Aaah ik heb hetzelfde gelezen in de Libelle over Joshua! Ik deel je mening sowieso over dat iedereen mag doen wat hij of zij wil. Er is niets ambetanter en triestiger dan mensen die judgen. Aangezien ik tijd over heb (uhum), heb ik YouTube wat afgestruind en vond dit: https://www.youtube.com/watch?v=-to3giBeJT0 – ik denk net als in temptation dat bepaalde zaken snel op een bepaalde manier worden gerepresenteerd en ik vind dit zijn verhaal in de Libelle wat nuanceren. (Nuja, ik blijf erbij: het vat kan maar geven wat het inhoudt)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: