Relatieraad van tante Kaat

Aloha, vrienden van de blog (hm, ‘vrienden van de poëzie’ van Wim Helsen klonk precies toch iets beter) (lap, één zin ver en ik ben al afgeleid, als je iets coherents wilt lezen, raad ik je een andere blogpost aan, want deze gaat het duidelijk al niet worden). Soit, naast notoir single en blogster met concentratieproblemen sta ik tegenwoordig ook bekend als relatietherapeute. Voor al uw relatieadvies één adres – u moet er alleen wel tegen kunnen dat uw verhaal in ’t lang en in ’t breed op de blog wordt uitgesmeerd!

Nadat eerst Rambo zijn hart bij mij uitstortte op onze fameuze hotelnacht, had bioboy ook nog iets op zijn maag liggen. Jawel, dezelfde bioboy met wie ik maanden gedatet heb, door wie ik zonder pardon geditcht werd en die nu terug contact zoekt – om mij zijn problemen des levens uit de doeken te doen. Echt waar, alles wat Rambo en bioboy mij moe(s)ten geven, zijn (respectievelijk) seks en een relatie, en alles wat ze willen, is relatieadvies van iemand die er zelf geen hol van kent. Zei ik al dat het lot iets tegen mij heeft?

“‘Bye bye, zwaai zwaai #krijgmaarspijt #geweetniewagemist’. Als ik ooit zoiets post, sla me dan alsjeblieft verrot.”

Long story short heeft bioboy een tijdje iets gehad met een meisje, maar na een paar weken verruilde zij hem voor haar fuckboy. De Sam die terugdenkt aan het moment waarop ze via sms vernam dat bioboy toch geen vonk voelde, moet nu heel hard lachen. De Sam die na al die tijd toch nog met bioboy inzit, onderdrukt dat wreed gevoel. Maar goed, ik raak weer afgeleid. Haar fuckboy is blijkbaar met de noorderzon verdwenen en nu wil ze bioboy terug. Ze zit ook al in een zeer stabiele singlefase en is volledig klaar om een nieuwe relatie aan te gaan – getuige haar Instagramprofiel waarop ze een bikinifoto postte met het onderschrift: “Bye bye, zwaai zwaai #krijgmaarspijt #geweetniewagemist”. Als ik ooit zoiets post, sla me dan alsjeblieft verrot.

Het eerste wat ieder weldenkend mens denkt, is natuurlijk: “Bye bye, zwaai zwaai, je moest me toen niet, dus nu ook niet.” Maar goed, een verliefd mens is niet weldenkend. Vooral niet als het verhaal nog wat hallucinanter wordt. Ze stelde bioboy namelijk voor eerst friends with benefits te worden en dan ‘konden ze daarna nog wel zien wat het werd’. Lees: haar hormonen spelen de kop op nu haar fuckboy het laat afweten. Ik zei hem dat ik het niet zo slim vond om friends with benefits te worden met iemand op wie hij sowieso verliefd ging worden. “Jij bent toch ook niet als een blok voor jouw friend with benefits gevallen?”, was zijn repliek. Totaal andere situatie, maar soit. Ik zei hem ook dat de slimme keuze niet altijd de leukste is (zeker niet als er seks komt bij kijken), en dat hij vooral moest doen waar hij zich goed bij voelde.

“Spoiler, bioboy, jij wilde mij niet: er is geen enkele reden om mij nu een beetje te beginnen playen. Laat dat maar aan Rambo over: die kan dat beter en ik heb er tenminste nog iets aan ook.”

En dat was dat. Mic drop, deze relatietherapeute is out. Tot ik een uur later een Snapchat kreeg van bioboy en nog een ander meisje (dat foorwijf haat ik trouwens, want die liep al achter hem toen we nog dateten) – ze waren elkaar aardbeien aan het voederen op een manier waarvan ik dacht: “Waarom moet ik dit exact zien?” En ik haat het om te klinken alsof de hele wereld rond mij draait en de evenaar door mijn gat loopt, maar dit begint verdacht veel te lijken op “Kijk, mijn ex wil friends with benefits met mij worden” en “Kijk, deze chick wil mij ook”. En spoiler, bioboy, jij wilde mij niet: er is geen enkele reden om mij nu een beetje te beginnen playen. Laat dat maar aan Rambo over: die kan dat beter en ik heb er tenminste nog iets aan ook.

5 gedachten over “Relatieraad van tante Kaat

Voeg uw reactie toe

 1. Geef je ook cursussen? Ik ben zo slecht in relatieadvies en peptalk. En ik hoop ook dat iemand me stopt als ik ooit na een break-up fanatiek word op social media of diepzinnige quotes begin te plaatsen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, basically zei ik “Doe maar gewoon waar je zin in hebt” aka stomste advies ever in de liefde. Maar in my opinion ook het enige waar ze uiteindelijk toch naar gaan luisteren haha! En hij is intussen toch al een dik half haar samen met biogirl, dus ja 😉

   Like

 2. Wat een sneu gedrag. Die zit duidelijk met z’n eigen keuzes in z’n maag en vraagt jou als zondebok voor het nieuws-wat-hij-al-weet: die muts gaat ‘m keihard laten vallen en jullie are neverevereverever getting back togeeeeetheerrrrr

  Geliked door 1 persoon

 3. Pff, wat stom dat jij dan voor de relatieadviezen en het luisterende oor kan opdraaien, terwijl hij je eerder keihard aan de kant heeft gezet. Sommige mannen… En ik sluit me bij Shirley aan: mocht je mij wat advies kunnen geven om mijn relatietherapeutskills te verbeteren, dan sta ik daar graag open voor 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: