Rambo, de respectloze snake

Ik haalde het al eerder aan, maar ik vind het niet zo leuk dat Rambo zich een weg baant in mijn vriendenkring. In Zuid-Afrika werden mijn vriendinnen en ik getrakteerd op een dickpic (die we in – alle eerlijkheid – ook wel echt uitlokten, maar goed), hij heeft een vriendin van mijn vriendin gedatet en volgt verscheidene van mijn vriendinnen op Instagram. (Ja, ik weet dat dat raar is. Ja, ik heb hem dat al gezegd. Nee, dat kan hem niet veel schelen.) Toen hij onlangs suggestief reageerde op de insta story van een vriendin van mij, vond ik dat er toch lichtjes over gaan. Hun gesprek zelf was relatief onschuldig, maar natuurlijk hoopte hij dat zij zou ingaan op zijn suggestieve opmerkingen, en dat alleen al vind ik respectloos.

“Hij is degene die friends with benefits wilde zijn, niks meer en niks minder. Hou je daar dan ook aan, Rambo. “

Natuurlijk weet hij dat vriendin L alles rapporteert aan mij en voor hem is het niet meer dan het zoveelste spel – hij wil mij uitdagen. Ik weet dus dat ik de hele situatie het best aan mij voorbij zou laten gaan, maar natuurlijk deed ik dat niet. Ik liet hem koleriek weten dat hij een respectloze snake was en dat hij mijn vriendinnen gerust moest laten. “Chill eens, ik maak gewoon een praatje, joh,” liet hij weten. Ik rolde met mijn ogen, stuurde iets in de trant van “respectloos, en je weet het” en sloot Instagram af. Bekijk het, Rambo. Amper een paar minuten later stuurde vriendin L mij een screenshot van hun conversatie (I know, my friends are life):

Rambo: Ze is niet zo blij met ons gesprek, denk ik.
Vriendin L: Tja, dat zijn vrouwen zeker? Die willen mannen voor zich alleen, hé.
Rambo: Hm ja, maar ook niet overdrijven hé soms.

Wacht, wat? Dat is zó niet waar dit over gaat. En ik neem mijn vriendin niks kwalijk, want wat moet je in godsnaam antwoorden als de fuckboy van je vriendin ineens berichtjes begint te sturen? Maar deze situatie is exact wat ik bedoel als ik zeg dat ik het niet leuk vind dat hij zeggenschap krijgt over mijn leven. Hij is degene die friends with benefits wilde zijn, niks meer en niks minder. Hou je daar dan ook aan, Rambo. Satisfy me and leave. Ik kan voor mezelf praten, dat hoeft niemand in mijn plaats te doen.

“Wat mij aantrekt in Rambo is het spel. Ik moet er alleen op letten dat deze partij niet met een game over eindigt.”

Voor degenen die mij ondertussen al een beetje beginnen te kennen: ja, ik nam mijn gsm erbij om Rambo eens goed zijn vet te geven. Niet dat dat hem waarschijnlijk één hol kon schelen, maar goed. Mijn exacte woorden waren: “Voor je ego weer buitenproportionele dimensies begint aan te nemen – ik wil je niét voor mij alleen.” Ik wil alleen dat je mijn vriendinnen gerust laat, eikel. Zijn antwoord luidde als volgt: “Chill, dat weet ik. Ik ben een speeltje voor jou.” Hm, dat nu ook weer niet, maar soit. Denk dat maar, veel beter – voor mijn ego en mijn gemoedsrust.

Ik besef dat bovenstaand pleidooi misschien ietwat overdreven en jaloers overkomt en dat is allesbehalve de bedoeling, maar ik vind gewoon dat hij een minimum aan respect mag opbrengen. Hij weet dat ik – om het met zijn eigen woorden te zeggen – chill ben en niet snel op mijn paard zit, maar daar moet hij geen misbruik van maken. Ik schreef het al eerder en ik blijf erbij: wat mij aantrekt in Rambo is het spel. Ik moet er alleen op letten dat deze partij niet met een game over eindigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: