Birthdays en side chicks

Wie geen zin heeft in een post gedrenkt in zelfmedelijden en cynisme, kan best wegklikken. (Iets zegt mij dat mijn marketingtechnieken nog niet echt op punt staan.) Still there? Oké, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. En je kan nu wel denken: oké, je had een slechte dag, wat gaat een potje zeuren daaraan helpen? Exact, niks. Ik zeur gewoon graag. Here goes.

Ik ben bijna jarig (de geïnteresseerden kunnen via mijn contactformulier vragen om mijn Pinterest wishlist) en deel die verjaardag met één van mijn beste vriendinnen. Je verjaardag is natuurlijk het uitgelezen moment om even in het middelpunt van de belangstelling te staan en voor iemand die daar zo op tijd en stond niet vies van is (newsflash: ik heb een blog waarop ik mijn datingavonturen de wereld instuur), vind ik het toch geweldig om die dag samen te kunnen vieren. Of zoals ze het zelf graag omschrijft: op onze verjaardag en alle andere dagen van het jaar voor altijd samen!

“Dit is dus het scenario: om klokslag middernacht feliciteert iedereen mijn vriendin en na zo’n twee minuten merkt er iemand gênant op: “Ah ja, jij bent ook jarig zeker?””

Maar goed, ik wijk af. Dubbele verjaardag, dubbel feest, dubbel aantal genodigden en hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En dat is net waar het schoentje knelt. (Het moge duidelijk wezen: ik heb voor mijn verjaardag alvast geen uitdrukkingenwoordenboek nodig.) We nodigden namelijk onze gemeenschappelijke vrienden uit en een select groepje afzonderlijke vrienden. Haar vrienden komen allemaal, de mijne, nu ja, wonen in de Kempen.

Dit is dus het scenario: om klokslag middernacht feliciteert iedereen mijn vriendin en na zo’n twee minuten merkt er iemand gênant op: “Ah ja, jij bent ook jarig zeker?” Alsof die gênante opmerking nog niet erg genoeg is, zie ik waarschijnlijk ook nog een paar mensen die zich vol medelijden afvragen of ik geen eigen vrienden heb om mijn verjaardag mee te vieren. (Ik zei toch al dat dit een overdreven dramatische post werd.)

En wacht, het wordt nog beter. Herinneren jullie je Rambo’s Werchterchick nog? Het meisje dat ik via via ken omdat ze bevriend is met één van mijn beste vriendinnen? Toevallig deze vriendin, toevallig ook uitgenodigd. Hahaha, beter wordt het niet. Ik ga mijn verjaardag vieren met één van de dates van mijn fuckboy. Laat dat overdreven dramatische er maar af, dit ís dramatisch. Vooral omdat ik weet dat ze waarschijnlijk de genialiteit zelve is – wat het allemaal nog tien keer erger maakt.

“Ik weet het, mijn level of awkward stijgt met mijn leeftijd.”

Hoe ik dat weet? Oh gewoon, ik heb er eventjes mee aan de telefoon gehangen. Hahahaha. Not even kidding. Toen ik met medejarige vriendin J ging wellnessen, belde Werchterchick L om zich uitgebreid te excuseren dat ze niet mee kon komen feesten. Ze stak het telefoongesprek van wal door een halve minuut Happy Birthday te zingen voor mijn vriendin, niet beseffende dat ze op luidspreker stond. Toen ze uitgezongen was, riep ik luid: “Dank u!” Ik weet het, mijn level of awkward stijgt met mijn leeftijd.

Noot van de (volledig onbaatzuchtige) redactie: indien mijn cynisch zelfmedelijden je recht in het hart heeft geraakt, helemaal boven vind je mijn contactformulier. De laatst toegevoegde items aan mijn virtuele wishlist zijn waarschijnlijk ook degene die ik het liefste wil ;-).

7 gedachten over “Birthdays en side chicks

Voeg uw reactie toe

  1. Marketingtechniek on point genoeg voor mij, want ik ben blijven lezen. En ik verwacht niet dat Werchterchick genialer is dan jij. Fijne verjaardag alvast (of gaat dit nog over die van vorig jaar? Haha).

    Geliked door 1 persoon

  2. Whoehaha, had ik wss ook gedaan. Eerst zo meeluisteren en weten dat de persoon aan de andere kant niet weet dat jij er bij zit om dan echt zo happy mogelijk te antwoorden. Ha, ik had die haar gezicht wel eens willen zien!

    Geliked door 1 persoon

  3. Hehe, je laatste zinnen moest ik stiekem wel om lachen. Maar even serieus: dit is ook wel echt een situatie die om heel veel medelijden vraagt. Wat rot dat je op je verjaardag met de date van jouw date/fuckboy in één huis zit én dat iedereen jouw verjaardag vergeet. Hopelijk valt het mee en krijg je in ieder geval een van die felbegeerde items van je wishlist om het allemaal nog niet iets draaglijker te maken 😉 Fijne verjaardag! Enne sterkte! 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: