De moshpit in met Rambo

Je hebt zo van die dagen waarop alles meezit en het leven je net dat extra duwtje in de rug geeft. Spoiler: deze post gaat niet over zo’n dag. Hij begon anders zo slecht nog niet. Omdat The National op bezoek moest bij Mr. Obama himself werden hun twee concerten in de Bozar afgelast – wat natuurlijk suckt voor iedereen die tickets had, maar niet voor mij (insert leedvermaak). Bovendien kwamen ze ook voor die arme Bozar-stakkers met goed nieuws: hun concert wordt vervangen door eentje in Vorst Nationaal. Oké, niet vergelijkbaar met de Bozar, maar een groot voordeel: Ik. Kan. Gaan.

Omdat ik een groot deel van mijn vriendengroep nog maar pas gesmeekt had om mij te vergezellen naar Air Traffic (tevergeefs: ik ga alleen) zonk de moed mij al in de schoenen. Alleen naar Air Traffic gaan in het kleine zaaltje van de AB is nog net iets anders dan moederziel alleen in het grote Vorst Nationaal staan. Goede vriend Facebook toonde mij dat Rambo ook op ‘geïnteresseerd’ stond en ik wist dat de kans groot was dat hij er alleen naartoe zou gaan. En je kent het bekende spreekwoord ‘Alleen is maar alleen, dus ga er met je fuckboy heen’, dus zo geschiedde.

Rambo: Is het gelukt om tickets te bestellen?
Ik: Ja. Zoveel zin in!
Rambo: Alé, weeral een concertje met u.
Ik: Van fuckbuddy naar muziekboy, wie had dat gedacht?
Rambo: Hm trouwens, fuckbuddy zal niet meer voor direct zijn.
(Als je vanbinnen kan verstenen, is dat wat er toen gebeurde.)
Ik
: Aan het daten, Rambo?
Rambo: Ja, maar vroeg stadium. Gewoon ook niet veel tijd.

Auwch. Weeral. Drie maanden geleden had ik dit veel erger gevonden, want onze relatie was eigenlijk al eerder vriendschappelijk geworden, maar het stak toch. Ik weet dat het een kinderachtige redenering is, maar het is niet leuk als de conditions slechts aan één kant veranderen. En ja, Rambo was een spel, maar het is altijd leuker om te winnen. Dus als je in Vorst een meisje tranen met tuiten ziet huilen bij I Need My Girl, ben ik dat. Waarschijnlijk duw ik Rambo een paar seconden later van de balustrade de moshpit in, dus wie zijn goede daad van de dag wil verrichten – je kan hem altijd redden. Of niet natuurlijk.

“Ik smeek het jullie: red hem niet als ik hem die moshpit induw.”

Maar goed, zoals ik al zei: dit is een spel en ik moet me herpakken. Ik moet winnen. Het lot was mij goed gezind en de volgende dag sprak ik af om ’s avonds iets te gaan drinken met Tibi. Tot hij plots stuurde: “Ik verzuip echt in het schoolwerk, vandaag zal niet lukken.” Never mind, lot. Tot overmaat van ramp moest ik ’s avonds mee naar een seminarie van mijn werk, waar mijn taken vooral bestaan uit alles klaarzetten, de ontvangst doen, luisteren naar de oersaaie uiteenzetting (nieuwe wetgevingen, love them), zeven broodjes naar binnen werken en mij tijdens de receptie gaan verstoppen op het toilet. Nee, ik ben geen asociale zeekoe, maar die mensen willen het over hun verzekering hebben. Ik niet. Ik verstopte me (met een achtste broodje) op het toilet. Na een kwartier viel het licht uit en zat ik in het donker op de wc. Dat ding werkte met een lichtsensor en ik zat er blijkbaar al iets te lang iets te levenloos. Geweldig. Gelukkig is ook dan Rambo er met entertainment:

Rambo: Was Le Fidèle goed?
Ik: Ja, ik vond van wel! En je weet hoe kritisch ik ben op dat vlak.
Rambo: Aight! Ik ga hem misschien in de bioscoop kijken.
(Rambo? Naar de bioscoop? Wat betekent dat hij zijn bed moet uitkomen?)
Ik
: Ket, heb ik je zonet dateadvies gegeven?
Rambo: Hahaha, misschien 😉

Ik weet dat hij mij wilt uitdagen, maar dit gaat erover. Ik smeek het jullie: red hem niet als ik hem die moshpit induw (en ik smeek The National: niet jullie stijl, maar creëer een moshpit). Maar goed, enter Tinder voor wat lichtvoetig entertainment. Sinds de app geüpdatet werd, vind ik het te onhandig om elke bio te openen, dus selecteer ik enkel nog op uiterlijk (oeps). Ik startte een gesprek met een niet onknappe kerel en zag toen pas zijn bio: “Ja, dat meisje op de foto is mijn vriendin. Ik ben hier om vrienden te maken.” Holy mother of Jesus, ja, en ik ga naar de McDonald’s voor een slaatje. GA IN EEN CLUB OF ZO. Ik geef het op. Sam out.

4 gedachten over “De moshpit in met Rambo

Voeg uw reactie toe

  1. Oh god, op Tinder om vrienden te maken? Ben toch benieuwd wat zijn vriendin van dat bijzondere idee vindt, haha. Enne, dat van de seminars herken ik helemaal trouwens. Ik sta morgen op een beurs over hypotheken om soortgelijke dingen te doen als jij bij het seminar 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: