The National – I Was Born To Beg

Ik haalde het eerder al aan: ik ken geen schaamte en al zeker niet bij Rambo. Maar zelfs ik moet toegeven dat ik na The National een béétje over de schreef ben gegaan. Als de rollen omgekeerd waren en hij drong als jongen zo aan bij mij, zouden hier waarschijnlijk al een paar honderd steunbetuigingen staan. Dus ja, mijn horny bitch behavior swingde die avond misschien wat de pan uit. Het besef dat ik me bij elke andere jongen wél zou doodschamen, deed me realiseren dat ik een en ander misschien eens moest rechtzetten bij hem. Je raadt het al: ik heb mijn hart uitgestort via Facebook Messenger. En nee, dat was geen goed idee:

Oké, sorry voor gisteren, was er misschien wat over. Ik moet gewoon in mijn hoofd hebben dat als we elkaar zien, dat dat gewoon als vrienden is, want je hebt mij gehad quoi. En dat maakt ook niet uit, maar je kan niet de ene week zeggen “de seks is afgelopen”, en de week daarop “chaud voor de kelder”. En ja, ik weet dat je de helft van de tijd zevert, maar als je dat zegt, dan wil ik dat. Maar dus: sorry voor mijn horny bitch behavior, won’t happen again.  

Rambo heeft de boodschap eerst een halve dag ongelezen in het universum laten slingeren en mij daarna vakkundig on read laten staan. Want da’s natuurlijk veel makkelijker dan mij van een antwoord te voorzien. En ga het maar na in eerdere blogposts: nothing good ever happens als ik genegeerd word. Ik besloot mijn crazy chick-tirade echter nog even in te slikken en ging ten rade bij vriendin en Pukkelpopqueen L. Ze vroeg me waarom ik mijn excuses eigenlijk had aangeboden. Ik zei haar dat het niet echt eerlijk was om de vriendschap tussen ons te prediken als ik wel constant om seks zou blijven zeuren. Maar goed, then again is zijn geflirt in diezelfde situatie ook niet eerlijk. My girl zag dat iets anders:

  1. Jullie hebben elkaar leren kennen op Tinder.
  2. Het doel van jullie ontmoeting was duidelijk.
  3. Hij moet niet zo doen vlak voor jullie “vriendschappelijke ontmoeting”.
  4. Als hij geen seks en enkel wat spanning wil, ja kijk, dan krijg je gezaag over je kop.
  5. Ik vind hem stom en nutteloos en je moet je niet bij hem excuseren.
  6. En wat dan nog? Meneer wilt aandacht en hup, hij insinueert seks. Dan heeft hij plots geen aandacht meer nodig dus hij insinueert niks meer, laat jou overkomen als een nymfomane en verwacht daarna nog excuses? Nee, nee, manneke.  En dan is hij ook nog de sexy boy die jij niet kan krijgen, terwijl dat totaal het punt niet is. Hij is een loser die doet alsof hij een beest is in bed en uit angst met jouw voeten rammelt.
  7. Mijn punt was duidelijk.

Oké, helemaal objectief is dit standpunt misschien niet, maar het deed mij bepaalde zaken wel in een ander perspectief zien. Ik besliste mijn waardigheid (or what’s left of that) te bewaren en niets meer te sturen. Tot ik besefte dat hij mij zijn ticket voor The National nog moest terugbetalen en ik hem mijn bankrekeningnummer dus moest geven. Maar dat deed ik in alle waardigheid. (Oké, ik zei misschien ook iets als “Op hoop van zegen dat je dit niet negeert”, maar ik zei het waardig.)

Soit, the end of an era has arrived. Ik weet zeker dat hij nog steeds mijn partner in crime zal zijn als ik naar een concert wil of nieuwe afspeellijsten nodig heb en als hij (nog maar eens) in een kledingcrisis zit of flipt omdat zijn leven weer een iets te marginale wending heeft aangenomen. Maar zijn kelder zal ik nooit zien. En ik had niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen over een koude, vieze, stoffige kelder, maar dat vind ik best jammer.

4 gedachten over “The National – I Was Born To Beg

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: