Nieuwjaar bracht een Liebster Award!

Een tweetal weken geleden kreeg ik van Irene van Tussen Mars en Jupiter een mailtje met de titel Liebster Award. Ik was al bijna klaar met mijn speech en stond op het punt om het lief van mijn zus (die iets met houtbewerking studeert) te vragen om een cool plankje te ontwerpen voor mijn award, toen ik las dat het niet echt zo in zijn werk ging. Tegenvaller. (Mopje hé, ik was superblij met de nominatie, heel erg bedankt, Irene!) (En haha, ik zou zo’n award waarschijnlijk niet op een plankje zetten, maar hem overal mee naartoe sleuren en er iedereen mee voor de kop slaan.)

Hoe zo’n Liebster Award dan wel in zijn werk gaat? Het is een virtuele award waarvoor je genomineerd wordt als iemand je blog leuk, mooi en interessant vindt. Mijn grootste angst was dat niemand geïnteresseerd zou zijn in mijn dating life, maar dat blijkt gelukkig dus best mee te vallen! Dankzij de Liebster Award leer je de persoon achter de blog kennen en ontdek je nieuwe blogs. Je vult een paar vragen in van de persoon die je nomineerde, nomineert zelf een paar blogs en stelt vragen op voor hen. Waarschijnlijk snap je er nog steeds niets van want ik ben heel slecht in zulke dingen, dus here goes:

De regels

 1. Bedank diegene die jou genomineerd heeft en plaats een link naar zijn/haar blog
 2. Beantwoord de vragen die gesteld zijn door diegene die jou genomineerd heeft
 3. Maak een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren
 4. Maak een lijst met blogs die jij nomineert
 5. Stel de blogs die jij nomineert op de hoogte
 6. Benoem de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt
 7. Plaats een foto van de award op je blog

Oké, ik hoop dat alles duidelijk is zo, want duidelijker gaat het niet worden. Benieuwd naar Irene’s vragen? Was ik ook!

 1. Waar kan je echt intens gelukkig van worden?

Goede nieuwe muziek. Het liefst vollen bak op in de auto. Kerstmis en kerstmarkten. Al ligt dat misschien ook aan de jeneverkes. Netflixen na superdrukke weken. Eindelijk nog eens uitgaan met al mijn vriendinnen en zo net iets te zat zijn. Tijd spenderen met mijn twee neefjes, aka de beste kiddo’s die deze wereld ooit heeft voortgebracht. Ah, en frietjes.

 1. Wat zijn je favoriete liedjes? Aller tijden!

No Sound But The Wind van Editors. Awake My Soul van Mumford And Sons. Rebellion (Lies) van Arcade Fire. Vanderlyle Crybaby Geeks van The National. Blood on Me van Sampha (alles van Sampha eigenlijk). Big Picture van London Grammar. Oh, en In Cold Blood van Alt-J, maar vooral omdat ik altijd zo fier ben op mezelf dat ik in het begin zero one one one zero zero one one juist kan meezingen!

 1. Had je 1 miljoen, wat zou jij dan doen?

Heel veel reizen. Een keer gaan shoppen zonder een bepaald budget. Maar ook echt maar één keer, want meer zou niet mogen van mezelf. (And let’s face it: de helft is dan waarschijnlijk ook wel op). Oh, en nog eens naar The Jane van Sergio Herman! Beste whatsoever ik ooit gegeten heb, want ik heb er wel echt geen idee meer van wat al die schuimpjes en zalfjes waren.

 1. Welk dier zou jij zijn? (En je mag geen kat/hond/konijn kiezen!)

Oké, een giraf dan! Want dat zijn geweldige beesten. Ik heb er echt eentje op vijf meter van mij gezien in Zuid-Afrika en ik haat het woord, maar hier komt het: kippenvelmoment!!! En die torenen boven iedereen uit dus dan kan ik mijn neus in iedereen zijn zaken steken.

 1. Wat is je favoriete kledingmerk?

Makkelijk: & Other Stories. Buiten de solden wel vaak te duur, dus dan kom ik gegarandeerd buiten met het enige semi-betaalbare daar: lingerie. Echt problematisch.

Ik nomineer de volgende blogs:

Omdat Marloes van Mevrouw Marloes en ik allebei al door iemand anders werden genomineerd, hebben we beslist om elkaar dan ook nog elk één vraag te stellen. Die van mij voor haar was “Wat was je leukste date ooit?” en zij stelde mij ook nog een vraag:

 1. Welke (levens)les wil jij aan iedereen meegeven?

Hm, die vind ik moeilijk! Maar als ik er eentje moet kiezen, is het denk ik het vermogen om (jezelf) te relativeren. Het leven is nu eenmaal niet altijd een ponykamp en dat zal het nooit zijn. Maar het helpt wel gigantisch hard om met een frisse kop tegen de dingen te kunnen aankijken, alles even van je af te zetten en er keihard weer tegenaan te gaan. Dat is iets waar ik best goed in ben en daar ben ik echt blij mee. Maakt de dingen zoveel makkelijker, zelfs als ze moeilijk zijn.

Mijn vragen voor de genomineerden zijn:

 1. Wat wat je leukste date ooit (of als je dat te persoonlijk vindt: wat is voor jou de ideale date)?
 2. Wat zijn je lievelingsnummers allertijden?
 3. Welke landen staan er op je bucket list?
 4. Wat kreeg je dit jaar voor Kerstmis?
 5. Wat is je favoriete serie of film ooit?

Et voilà, dit waren ze! Ik ben alvast superbenieuwd naar de antwoorden van mijn genomineerden. Oh, en euh, voor ik het vergeet: een geweldig, kick ass 2018 van de grootste anti-Nieuwjaarschick die er bestaat. Schenk ze nog eens vol, ik ga (eindelijk!) kroketten eten.

20 gedachten over “Nieuwjaar bracht een Liebster Award!

Voeg uw reactie toe

 1. Ah toffe antwoorden! Vandeweek je liedjes eens opzoeken! Ben heel benieuwd 😀 En ja, dat shoppen zou ik ook gaan doen als ik een miljoen had. & Other Stories vind ik ook altijd heel mooi maar inderdaad wel duur. En tegen de solden heb ik altijd al zoveel andere dingen op mijn verlanglijst dat ik daar eigenlijk nog nooit iets heb gekocht.

  Like

 2. Oeeeh, The Jane. Daar wil ik dus ook zo graag eens gaan eten. Al ben ik een moeilijke eter en heb ik altijd schrik dat ik niets ga lusten van al die zalfjes en andere (in mijn ogen) gekke dingen die je daar voorgeschoteld krijgt. En amai, ik heb dus ook ooit zo’n periode gehad dat ik na het shoppen àltijd thuiskwam met ondergoed. Gewoon, omdat dat vaak hetgeen was dat toch mooi maar wel betaalbaar was. En mijn mama maar zeggen: ‘Stop eens met die onderbroeken! Uw kast ligt er al vol mee!’ Haha.
  Leuke nieuwe vragen heb je verzonnen ook. Ik ga je genomineerde blogs in de gaten houden voor de antwoorden 🙂

  Like

  1. Het goeie daaraan is wel dat je echt geen idee hebt wat je aan het eten bent, hahaha (ligt misschien aan mij, ik heb echt niks met koken, des te meer met eten). Ik ben niet zo’n moeilijke eter, maar ik ben zeker dat ik de helft van al die dingen thuis nooit zou maken (hahaha, alsof ik dat zou kunnen, goei mop) omdat ik ze ‘niet zou lusten’. En echt alles was zo lekker! En ja, zo herkenbaar van dat ondergoed. Mijn mama haar ogen gaan nog eens uit haar kassen rollen, hehe. (Maar ik moet wel altijd nieuwe kopen, want mijn hond bijt ze altijd kapot, oeps!)

   Like

 3. Heel leuke antwoorden, Sam! Ook je antwoord op de levenslesvraag ga ik onthouden 🙂

  Naar The Jane zou ik ook ooit eens willen. Het lijkt me geweldig om daar te mogen eten!

  Nog een gelukkig nieuw jaar toegewenst.

  Like

  1. Voor jou ook een heel fijn 2018! En ja, als je ooit de kans krijgt (en een beetje geluk, want je moet echt drie maanden op voorhand reserveren, haha): doen! Ik was aanvankelijk wat sceptisch (als in: “Als ik daar buitenkom, stap ik waarschijnlijk ook weer meteen een frituur binnen van de honger”), maar echt heel lekker (en genoeg ;-))

   Geliked door 1 persoon

 4. Oh proficiat! Zo leuk dat je een award gewonnen hebt, al kun je hem niet op je kast zetten 😉 en wat een leuke antwoorden! &otherstories vind ik ook zo’n leuke winkel, maar veel te duur voor mijn studentenbudget…
  Gelukkig nieuwjaar Sam! Dat je in 2018 nog veel toffe dates mag hebben.

  Like

 5. Nou jaaaaa dit is tof! Wat een leuk berichtje zeg. Ik ben sinds vandaag pas weer online (leuk feestje met oudjaar…) En had m nog niet eerder gezien! Dankjewel, echt super leuk!!! Heb hardop gelachen om je blog (frietjes ❤ ) en wil nog heel veel meer avonturen lezen!

  Like

 6. Leuk om te lezen!! Amai, ik betrap mij er echt teveel op dat ik vaak tot op de accessoires toe in &otherstories gekleed ben … En merci voor de nominatie, komt in orde na de examens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: